Huliganski obračuni

Tučnjave, alkohol i privođenja: Policija ima pune ruke posla s navijačima West Hama i Dinama

Šarlota Brnčić

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELLSinoć, oko 21.25 sati, na adresi u Zagrebu u Tkalčićevoj ulici, policijski službenici koji su bili raspoređeni na poslovima osiguranja povodom večerašnje utakmice koja se odigrava na NK »Maksimir« uočili su tenzije između gostiju na terasi lokala kojima je slijedila tučnjava između više osoba, odnosno gostujućih i domaćih navijača.


Policijski su službenici pravovremeno, uz uporabu sredstava prisile tjelesne snage i palice, izdvojili te zadržali četiri državljana Velike Britanije starosti 23, 20, 25 i 23 godine koji su se nalazili u grupi koja je fizički i pomoću drugih predmeta (stolicama, kriglama, bocama) napala dvojicu hrvatskih državljana starosti 26 i 21 godinu.


U sukobu, s obzirom da je 26-godišnjak ozlijeđen pozvana je hitna medicinska pomoć dok 21-godišnjak nije imao ozljede.
Istovremeno su policijski službenici Interventne jedinice policije, koji su se također nalazili u zoni sukoba, uz uporabu sredstava prisile, izdvojili još jednog državljanina Velike Britanije starosti 25 godina.


Ujedno, policijski službenici Interventne jedinice policije, uporabili su sredstva prisile nad dvojicom državljana Velike Britanije starosti 35 i 31 godinu, a koji su se međusobno potukli na terasi ugostiteljskog objekta.


Svi državljani Velike Britanije uhićeni su i privedeni u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo »Sudjelovanje u tučnjavi«.
Ozlijeđenom 26-godišnjaku je liječnička pomoć pružena u Kliničkoj bolnici Sestre milosrdnice gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen.


Državljanin Velike Britanije starosti 31-godinu uhićen je te je smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do otrežnjenja nakon čega će se provesti kriminalističko istraživanje.


Nadalje, 35-godišnji državljanin Velike Britanije s kojim se potukao, prevezen je u KB Sveti duh radi pružanja liječničke pomoći, dok će ozljede biti okvalificirane naknadno te shodno tome će i događaj biti okvalificiran.


Svi privedeni osumnjičeni su bili pod utjecajem alkohola te će se po otrježnjenju provesti kriminalističko istraživanje.


U 21.45 sati, policijski su službenici Interventne jedinice policije na Trgu bana Josipa Jelačića uočili dvojicu maloljetnika, navijače domaćeg kluba koji su kod sebe imali predmete pogodne za napad, a što je razlog njihovog privođenja u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.