Slijetanje kosovskog autobusa

Stižu novi detalji tragedije kod Slavonskog Broda: ‘U prevrnutom autobusu bilo je i 15 maloljetnika…’

P. N.

Ivica Galovic/PIXSELL

Ivica Galovic/PIXSELL

U autobusu je bilo 67 putnika. Poginulo ih je devet, kao i jedan od dvojice vozača. U bolnicu su primljene 44 osobe, a četvero od osam teže ozlijeđenih je operirano, rekao je TrutRavnatelj civilne zaštite Damir Trut stigao je na mjesto nezapamćene nesreće na autocesti A3, gdje je jutros došlo do prevrtanja autobusa kosovskih registarskih oznaka koji je vozio iz Frankfurta.


“U autobusu je bilo 67 putnika. Poginulo ih je devet, kao i jedan od dvojice vozača. U bolnicu su primljene 44 osobe, a četvero od osam teže ozlijeđenih je operirano. U policiji u Slavonskom Brodu je jedan od vozača i 14 putnika, a bit će im preko Brodsko-posavske županije osiguran smještaj”.


Potvrdio je da je u autobusu bilo i djece.
U Slavonski Brod je stigao i ministar Vili Beroš, koji je izjavio da je 42 ozlijeđenih smješteno u brodsku bolnicu, a dvoje u Novu Gradišku. Jedan pacijent bit će prebačen u Zagreb.


“U nesreći je sudjelovalo 15 maloljetnika, od kojih je jedna djevojčica teže stradala, a ostali su zaprimljeni tu”, rekao je Beroš.


“S tugom smo primili informaciju o teškoj nesreći koja se dogodila u 6:23 minute. Imamo petnaest teško ozlijeđenih, a dosad su napravljene tri operacije”, dodao je Beroš.


U brodskoj bolnici kažu da su prvi pacijenti počeli stizati samo pet minuta nakon nesreće. Dvoje od stradalih su u jedinici intenzivnog liječenja. Osigurana je i psihološka pomoć za sudionike nesreće.


Foto galerija: Stravična nesreća na autocesti A3 kod Slavonskog Broda Foto: Pixsell