Dolijali

Trojka uhvaćena u krađi u trgovačkom centru na Škurinjama. Ispostavilo se da dvoje stoje iza niza krađa “teških” više od 100 tisuća

Šarlota Brnčić

Policija 26-godišnjaka prijavljuje za kaznena djela razbojništva, teške krađe i krađe, a 19-godišnjakinju za dvije krađe.Jučer, tijekom poslijepodneva, policija je zaprimila dojavu da je djelatnik zaštitarske tvrtke u krađi predmeta u vrijednosti nekoliko stotina kuna iz trgovine u sklopu trgovačkog centra na Škurinjama u Rijeci zatekao tri osobe.


Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici Prve policijske postaje Rijeka utvrdili su da je riječ o troje hrvatskih državljana, od kojih su za dvoje, inače 26-godišnjakom i 19-godišnjakinjom, raspisane potrage zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela imovinskog kriminaliteta.


Svi su privedeni na kriminalističko istraživanje tijekom kojeg je utvrđena osnovana sumnja da je 26-godišnjak u rujnu ove godine na području Viškova na štetu 65-godišnjeg hrvatskog državljanina počinio kazneno djelo razbojništva, otuđivši mu više od sto tisuća kuna.
Osim toga, sumnjiči se da je u kolovozu na području Podvežice u Rijeci s automobila otuđio katalizator te u istom razdoblju na području Viškova provalio u auto iz kojeg je otuđio ostavljeni novčanik i druge predmete.


Nadalje, policija 19-godišnjakinju sumnjiči za dvije krađe počinjene u prosincu prošle godine iz trgovina na području Kastva i Škurinja u Rijeci. Krađama su oštećene dvije tvrtke, a otuđeni su parfemi, uređaji za kućanstvo (mesoreznica, rezalica), posuđe i drugi predmeti.


Sveukupna materijalna šteta nastala kaznenim djelima koje su počinili 26-godišnjak i 19-godišnjakinja cijeni se na više od sto tisuća kuna.


Policija nadležnom državnom odvjetništvu 26-godišnjaka prijavljuje za kaznena djela razbojništva, teške krađe i krađe, a 19-godišnjakinju za dvije krađe.


Što se tiče krađe u kojoj su jučer zatečeni zajedno s još jednom hrvatskom državljankom, riječ je o kaznenom djelu koje se zbog visine štete progoni po privatnoj tužbi oštećenika.


Zbog ranije određenog istražnog zatvora 26-godišnjak će biti predan u riječki zatvor, a kriminalističko istraživanje se nastavlja.