Policija

Trojka “pala” u Rijeci: Iznuđivali su i lihvarili, zaradili u kešu i nekretninama

Šarlota Brnčić

Ilustracija / Foto Vedran Karuza

Ilustracija / Foto Vedran Karuza

Na taj način su »zaradili« najmanje 270.000 kuna, od čega najvećim dijelom u novcu, a manjim dijelom u nekretninamaSlužba organiziranog kriminaliteta PU primorsko-goranske provela je krim istraživanje nad 24, 42 i 45-godišnjakom zbog sumnje u više kaznenih djela iznude i lihvarski ugovor.


Kaznena djela su počinili u razdoblju od početka 2018. do sredine ožujka ove godine na štetu petoro hrvatskih državljana u dobi od 24 do 55 godina te 46-godišnjeg državljanina Srbije.


Policija ih sumnjiči da su s nekima od oštećenih prilikom ugovora o kupoprodaji vozila za sebe ugovorili imovinsku korist znatno veću od vrijednosti prodanih vozila.
Osim toga, sumnjiče se da su od ostalih oštećenika ozbiljnom prijetnjom njima i njihovim obiteljima, iznuđivali novac na ime nepostojećih dugovanja ili pozajmica.


Na taj način su »zaradili« najmanje 270.000 kuna, od čega najvećim dijelom u novcu, a manjim dijelom u nekretninama.


U sklopu provedenog kriminalističkog istraživanja temeljem naloga suca istrage nadležnog županijskog suda, na području Rijeke su pretraženi stambeni objekti počinitelja. Pronađeni su i oduzeti predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem navedenih kaznenih djela.


Kazneno su prijavljeni nadležnom državnom odvjetništvu i predani pritvorskom nadzorniku.