Razotkriveni

Trojica osumnjičena za krađu Mercedesa, a dvije žene za prikrivanje nedjela. Automobil vraćen vlasniku

Šarlota Brnčić

Ilustracija

Ilustracija

Otuđeni automobil koristili su za vožnju sve do 12. travnjaPolicijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje zbog sumnje su 32-godišnjak i dvojica 25-godišnjaka počinila kazneno djelo “Krađa” na štetu 68-godišnjaka te da su dvije žene starosti 27 i 29 godina počinile kazneno djelo “Prikrivanje”.


Sumnja se da su trojica osumnjičenih muškaraca, prema unaprijed stvorenoj namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi, 27. ožujka, dvadesetak minuta iza ponoći, zajedno došli u Ulicu Bartola Kašića u Sesvetama, nakon čega se osumnjičeni 32-godišnjak biciklom dovezao do parkiranog automobila marke Mercedes-benz zagrebačkih registarskih oznaka.


Potom je, sumnja se, automobil otvorio istim ili sličnim ključem te ga stavio u pogon, a zatim se njime udaljio s mjesta događaja.
Nakon počinjene krađe, trojica osumnjičenika otuđeni automobil koristili su za vožnju sve do 12. travnja kada je osumnjičeni 25-godišnjak angažirao 27-godišnjakinju i 29-godišnjakinju da otuđeni automobil prevezu s adrese na području Sesveta i sakriju ga.


Međutim, namjeru da prikriju predmet kaznenog djela omeli su im policijski službenici koji su u Sinjskoj ulici u Sesvetama, nakon što su sjele u automobil i stavile ga u pogon, uhitili osumnjičene ženske osobe.


Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja kaznena prijava podnesena je nadležnom državnom odvjetništvu te su osumnjičeni 25-godišnjaci u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku, dok je osumnjičeni 31-godišnjak za sada nedostupan te se za njim intenzivno traga.


Protiv 27-godišnjakinje i 29-godišnjakinje kaznena prijava podnesena je redovnim putem.


Automobil, čijom je krađom 68-godišnjak bio oštećen za iznos od oko 30.000 eura, policijski su službenici vratili vlasniku.