Nesvakidašnja potjera

Trojica maloljetnika i 18-godišnjak ukrali auto iz dvorišta kuće te njime bježali policijskim patrolama

Šarlota Brnčić

Foto Igor Kralj/PIXSELL

Foto Igor Kralj/PIXSELL

Policijski službenici postaje Ivanec i prometne policije Varaždin su tijekom kontrole oko 23.35 sati u Vidovcu uočili ukradeni automobil, nakon čega su vozača pokušali zaustaviti zvučnim i svjetlosnim znakovima, ali se nije htio zaustaviti. Odbjegli auto su pratili do Varaždin Brega gdje se zaustavio, nakon čega su iz njega izašla četiri mladića koji su se dali u bijegVlasnik Hyundaija, 65-godišnjak iz Ivanca, neugodno se iznenadio kada je sinoć, oko 23 sati, vidio da mu u dvorištu kuće u ulici Ivana Kukuljevića Sakcinskog više nema automobila. Uzbunio je policiju, a potraga za ukradenim autom ubrzo je urodila plodom.


Policijski službenici postaje Ivanec i prometne policije Varaždin su tijekom kontrole oko 23.35 sati u Vidovcu uočili ukradeni automobil, nakon čega su vozača pokušali zaustaviti zvučnim i svjetlosnim znakovima, ali se nije htio zaustaviti. Odbjegli auto su pratili do Varaždin Brega gdje se zaustavio, nakon čega su iz njega izašla četiri mladića koji su se dali u bijeg.


No bezuspješno jer su ih policajci sustigli, a potom su nad njima morali primijeniti sredstva prisile i priveli su ih na kriminalističko istraživanje u Policijsku postaju Varaždin.
Krim istraživanjem je utvrđeno da su vozilo otuđili četvorica mladića starosti 16, 17, 18 i 17 godina. Nakon dovršenog istraživanja protiv osumnjičenih slijedi kaznena prijava za kazneno djelo neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari.