Na granici i ulici

Trinaest stranaca i 17 naših državljana u nedozvoljenom posjedovanju marihuane, amfetamina, LSD-a…

Šarlota Brnčić

Foto Reuters

Foto Reuters

Svima su izdani prekršajni nalozi kojima su im izrečene novčane kazne.U posljednjih nekoliko dana, na graničnim prijelazima Pasjak i Brod na Kupi, prilikom ulazne granične kontrole sankcionirano je deset osoba zbog neovlaštenog posjedovanja droga.


Riječ je o četiri državljana Njemačke, tri Italije, dva Slovenije te jednom državljaninu Francuske. Sveukupno je od njih oduzeto oko 63 grama marihuane te nekoliko tzv. jointa.


Osim toga, na području Rijeke, otoka Krka, Lošinja, Raba, Opatije, Crikvenice i Vrbovskog u neovlaštenom posjedu kod 17 hrvatskih državljana, dva državljana Bosne i Hercegovine i jednog državljanina Kosova pronađeno je oko 28,14 grama marihuane, oko 11 grama amfetamina, manja količina LSD-a, nekoliko markica LSD-a i više tableta s popisa droga.
Njih su u tzv. uličnoj redukciji droga zatekli policijski službenici nadležnih policijskih postaja i Jedinice specijalne i interventne policije.


Zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o suzbijanju zlouporaba droga, svima su izdani prekršajni nalozi kojima su im izrečene novčane kazne, a policija će i dalje nastaviti s ovim aktivnostima u cilju suzbijanja ponude i potražnje svih vrsta droga.