OPASNOST NA CESTI

Tri teže prometne u Rijeci jučer skrivili pijani vozači: Žena s više od 2 promila pomela tri auta u Čandekovoj

Šarlota Brnčić

Foto Marijan Susenj/PIXSELL

Foto Marijan Susenj/PIXSELLDevet prometnih nesreća zbilo se jučer u Primorsko-goranskoj županiji, srećom bez ozlijeđenih osoba, no u tri nesreće što su se dogodile u Rijeci vozači su ih izazvali upravljajući vozilima pod utjecajem alkohola.


Tako je na području Drenove, u ulici Drenovski put, oko 16.40 sati, 61-godišnji vozač upravljajući Fiat Doblom, riječkih registracijskih oznaka, pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,05 promila i zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom i udario u parkiranu Mazdu. Također je utvrđeno da je vozilom upravljao u vrijeme dok mu je određena mjera samoizolacije pa je zbog počinjenih prekršaja, osim po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, sankcioniran i prema Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.


Dva sata kasnije u Liburnijskoj ulici je 36-godišnjak pri koncentraciji alkohola od 1,51 promila upravljao teretnim vozilom marke Dacia, riječkih registracijskih oznaka, te izazvao prometnu nesreću udarivši u Opel Corsu.
Očevidom je utvrđeno da je do prometne nesreće došlo jer 36-godišnji vozač nije držao dovoljan razmak dok se kretao iza drugog vozila čime je 45-godišnjeg vozača Corse oštetio za oko četiri tisuće kuna. Radi izazivanja prometne nesreće pod utjecajem alkohola, izdan mu je optužni prijedlog te mu je predložena novčana kazna od 6.500 kuna te izricanje mjere zabrane upravljanja vozilom na rok od dva mjeseca.


Prekršajno je sankcionirana i 51-godišnjakinja koja je sinoć oko 21.30 sati, u ulici Franje Čandeka, izazvala prometnu nesreću s alkoholom u organizmu u koncentraciji od 2,05 promila gdje je pritom oštetila još tri vozila.


Naime, 51-godišnjakinja se upravljajući Fordom, riječkih registracijskih oznaka, kretala u smjeru Turnića te je u jednom trenutku prešla na lijevu stranu kolnika i udarila u bočnu stranu vozila marke Hyundai Accent i marke Toyota, koja su se kretala iz suprotnog smjera. Zatim je od jačine udarca Ford odbačen i udario je u betonski ivičnjak te se nastavio kretati udarivši pri tome u parkirani Citroen. Procjenjuje se da su ovom nesrećom vlasnici oštećenih automobila materijalno oštećeni za najmanje 30.000 kuna.


Kako ne bi nastavila ugrožavanje sigurnosti u prometu i činjenje prekršaja, 51-godišnjakinja je privedena u prostorije Postaje prometne policije te joj je po završetku postupanja, u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama, izdan optužni prijedlog. Zbog počinjenih prekršaja, predložena joj je novčana kazna od 21.300 kuna te izricanje mjere zabrane upravljanja vozilom B kategorije na rok od tri mjeseca.