Nesreća u marini

Tri osobe ozlijeđene u požaru brodice na Rabu, helikopterom prebačene u Rijeku

Portal Novilist.hr

Požar je izbio oko 16:30 sati i to prilikom točenja gorivaU eksploziji i požaru koji se popodne dogodio na brodici kod benzinske postaje Ina Rab jedan je muškarac zadobio teže ozljede, a vlasnik brodice i njegova maloljetna kćer su lakše ozlijeđeni, kaže se u večerašnjem priopćenju Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.


Eksplozija na brodici registarskih oznaka 505 RB, dužine 9,62 m koja dogodila se oko 16,40 sati pored benzinske postaje INA Rab. U trenutku eksplozije na brodici je bio vlasnik iz Raba, njegova maloljetna kćer i još jedan muškarac. Zbog opeklina im je pružena prva pomoć u Domu zdravlja na Rabu, a potom su oko 18,30 sati prebačeni helikopterom u KBC Rijeka.


Još jedna osoba bila je na obali kraj brodice, no srećom nije ozlijeđena.
Vatrogasna postrojba Rab ugasila je požar na brodici, no ona je skoro u potpunosti izgorjela, ali nije potonula.


Oko brodice postavljena je zaštitna brana kako bi se spriječilo moguće onečišćenje. Oko 18,35 sati brodica je dizalicom podignuta na obalu.


Na mjesto nesreće izašao je djelatnik Lučke ispostave Rab koji zajedno s policijom obavlja očevid, navodi se u priopćenju koje je potpisala glasnogovornica Marina Halužan.