Kršili mjeru

Trebali biti u samoizolaciji, ali odlučili na policijskom šalteru obnavljati dokumente

Šarlota Brnčić

Foto Pixsell

Foto Pixsell

To ih nije spriječilo da dođu u policijsku postaju kako bi riješili svoj upravni zahtjevIstarska je policija jučer uhvatila četiri osobe kako krše mjeru samoizolacije. Na šalter za upravne poslove u sjedište policijske uprave u Puli došla je 47-godišnja žena kako bi promijenila adresu prebivališta, iako je taj dan ušla u zemlju te joj je granična policija odredila mjeru samoizolacije, s obzirom da nije imala negativan PCR test.


I u umašku policijsku postaju pristupila je osoba kojoj je izrečena mjera samoizolacije. Na šalter za upravne poslove javila se 23-godišnjakinja, kojoj je također prilikom ulaska u Hrvatsku 15. prosinca određena mjera samoizolacije. No, to je nije spriječilo da dođe u policijsku postaju kako bi riješila svoj upravni zahtjev.


Rovinjska je policija prijavila dva prekršitelja mjere. Prilikom provjere da li 57-godišnjak boravi na adresi za vrijeme samoizolacije koja mu je izrečena do 26. prosinca, policijski službenici utvrdili su da muškarac nije kod kuće, već su ga zatekli prilikom kontrole prometa u mjestu Bubani, kada se vraćao iz trgovine.
Drugog muškarca zatekli su prilikom kontrole prometa u Dubrovačkoj ulici kako hoda ispred teretnog vozila, čakovečke registarske oznake i poziva građane da kupe krumpir i jabuke. Utvrđeno je kako 18-godišnjak ima određenu mjeru samoizolacije do 21. prosinca, a osim što je kršio mjeru, utvrđeno je i da je počinio prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.


Svim osobama koje su kršile izrečenu mjeru samoizolacije policija je izdala prekršajni naloge radi počinjenja prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.


Porečka je policija dovršila kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 36-godišnjak počinio kazneno djelo širenje i prenošenje zaraznih bolesti.


Nakon što je policija 21. studenoga zaprimila dojavu 41-godišnjaka da je oko 3 sata napadnut u ugostiteljskom objektu u Funtani, policijski službenici proveli su izvide i utvrdili da je ugostiteljski objekt radio suprotno tada važećoj Odluci o privremenom uređivanju rada i ograničavanju radnog vremena ugostiteljskih objekata i drugih pružatelja ugostiteljskih usluga.


Radi sumnje da je počinio kazneno djelo, protiv 36-godišnjeg vlasnika ugostiteljskog objekta podnosi se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.


Zbog narušavanja javnog reda i mira, odnosno počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, policija će podnijeti optužni prijedlog nadležnom sudu protiv 48-godišnjaka i 41-godišnjaka koji su se sukobili u ugostiteljskom objektu.