Neuobičajena prometna nesreća

Traktor s priključnim vozilom prenamijenio u turistički vlakić. Vozio ga po Cresu, pa iz njega ispala i teško se ozlijedila turistkinja

Šarlota Brnčić

Foto PU primorsko-goranska

Foto PU primorsko-goranska

62-godišnjoj njemačkoj državljanki medicinska pomoć je pružena u KBC Rijeka gdje su joj dijagnosticirane teške ozljedeUsred bijela dana, oko 15 sati, na otoku Cresu u mjestu Beli dogodila se neuobičajena prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđena 62-godišnja njemačka državljanka.


Riječ je o nesreći u kojoj je sudjelovao tzv. turistički vlakić, kojim je po lokalnoj cesti, Beli-kamp Brajdi, upravljao 38-godišnjak. U trenutku nesreće u njemu su se nalazila četiri njemačka državljana, od kojih je 62-godišnjakinja uslijed neprilagođene vožnje uvjetima na cesti (kamenje i neravne površine) ispala te se ozlijedila.


Njemačkoj državljanki medicinska pomoć je pružena u KBC Rijeka gdje su joj dijagnosticirane teške ozljede.
Tijekom očevida utvrđeno je da je vozilo- vlakić bez tehničkog pregleda, neregistrirano i bez obveznog osiguranja, a kojeg je 38-godišnjak samoicijativno, od traktora s priključnim vozilom, prenamjenio u tzv. turistički vlakić.


Zbog izazivanja prometne nesreće, 38-godišnji vozač je po završetku krim istraživanja kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu, a i prekršajno u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o obveznim osiguranjima u prometu.


Kako nije ishodio ni odobrenje za obavljanje djelatnosti prijevoza osoba, obavijest je proslijeđena u nadležnu jedinicu lokalne samouprave.