Jezivi događaj

Traje potraga za nepoznatim vozačem koji je udario poklicajca i pobjegao: Policija objavila snimku crnog golfa

P. N.

Foto PUSD

Foto PUSD

Sve se dogodilo u 00,50 sati u Ulici Domovinskog rata, gdje je 20-godišnji policijski službenik pokušao zaustaviti automobilSplitska policija traga za još uvijek nepoznatim vozačem koji je noćas automobilom udario u prometnog policajca koji ga je pokušao zaustaviti.


Sve se dogodilo u 00,50 sati u Ulici Domovinskog rata, gdje je 20-godišnji policijski službenik pokušao zaustaviti automobil.


“Međutim za sada nepoznati vozač oglušio se na izdanu naredbu, ne zaustavljajući se, niti usporavajući. Nastavio je vožnju i automobilom u udario u policijskog službenika, nakon čega se udaljio se s mjesta događaja”, javljaju iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.
Navod je napadnuti policajac odvezen na pružanje liječničke pomoći u bolnicu. Zadobio je teške i po život opasne ozlijede i zadržan je u bolnici na daljnjem liječenju.


O događaju je obaviješten zamjenik županijskog državnog odvjetnika. U tijeku je kriminalističko istraživanje ovog incidenta.


Prema do sada utvrđenim činjenicama postoji sumnja da je u događaju sudjelovao vozač koji je upravljao crnim osobnim vozilom golf.


Molimo sve građane koji imaju podatke o vozilu na fotografijama, odnosno imaju informacije o identitetu vozača koji je upravljao vozilom da odmah kontaktiraju policiju na broj 192 ili osobno pristupe u najbližu policijsku postaju, objavili su iz splitske policije.Sindikat policije Hrvatske (SPH) u srijedu je oštro osudio sinoćnji napad na policijskog službenika u Splitu, ističući da b se napad na policajce vozilom trebao kvalificirati kao pokušaj ubojstva.


U sindikatu podsjećaju da je dvadesetogodišnji prometni policajac zadobio teške i po život opasne ozlijede jer ga je nepoznati vozač pregazio kad ga je pokušao zaustaviti. Napadač je potom pobjegao.


“SPH uporno upozorava da su kazne za napade na policijske službenike preblage i nemaju željeni preventivni učinak, kako bi se dodatno smanjio broj takvih napada.


Ponovno apeliramo na pooštravanje kazni za napad na policijske službenike. Također, napadi motornim vozilom poput ovog trebaju se kvalificirati kao pokušaj ubojstva, na što ukazuju i težine ozljeda”, ističu u priopćenju.


Ozlijeđenom kolegi poželjeli su brz oporavak, a policajcima koji provode kriminalističko istraživanje da pronađu počinitelja u što kraćem roku. Također, mole svjedoke očevice ovog napada, ako postoje, da se jave Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj.