Pronašli ga u moru

Tragedija u Poreču: Pozlilo mu na izletničkom brodu, pao u more i preminuo

Marica Košta

Foto Milivoj Mijošek, Glas Istre

Foto Milivoj Mijošek, Glas IstrePOREČ Ne želim ništa izjavljivati novinarima, previše sam šokiran, riječi su vlasnika, odnosno kapetana izletničkog broda Sveta Marija s kojeg je petak rano ujutro u more kod Obale maršala Tita u Poreču, nakon što mu je pozlilo, pao 69-godišnji muškarac i preminuo, javlja Glas Istre.


Na porečkoj rivi, prepunoj izletničkih brodova, štandova i turista, doznali smo da je preminuli muškarac Mladen Belušić, zvani Frenki, Porečan koji je nekoliko godina povremeno pomagao u pripremi hrane na izletničkom brodu Sveta Marija.


Riječ je o drvenom izletničkom brodu privezanom nedaleko od carinskog gata, koji 80-ak turista tijekom turističke sezone vodi na jednodnevne izlete od Poreča preko Rovinja i Limskog kanala do Vrsara i povratka u Poreč.
– Na brodu je Frenki čistio, odnosno pripremao ribu za izletnike koji će tijekom dana zaploviti porečkim akvatorijem, kazao je jedan od bukera s rive.


Jedna je sugovornica kazala da je čula da je Belušić imao epilepsiju pa pretpostavlja da je to mogao biti uzrok njegovog pada u more. O čovjeku koji je gotovo svakodnevno bio na porečkoj rivi malo je tko od tamošnjih bukera i zaposlenika brojnih štandova znao nešto više jer ih većina niti nije iz Poreča.


O preminulom muškarcu doznaje se tek da je bio rastavljen i da ima dva odrasla sina od kojih jedan navodno živi u Italiji.


Istarska policija priopćila je da je u petak oko 6.40 sati, nakon pada u more s izletničkog broda Sveta Marija privezanog u porečkoj marini, u neposrednoj blizini carinskog gata, umro 69-godišnji muškarac te da je utvrđeno da se radi o prirodnoj smrti.


Prema riječima sugovornika tijelo muškarca u moru između izletničkih brodica prvi su rano ujutro uočili građani koji su se uputili na posao. Odmah su pozvali policiji, hitnu pomoć i porečke vatrogasce koji su beživotno tijelo izvukli na rivu.


Ondje je ekipa hitne medicinske pomoći pokušala reanimirati 69-godišnjeg muškarca, no bez uspjeha pa je mrtvozornik ubrzo konstatirao njegovu smrt. Samo izvlačenje tijela i očevid policije nisu dugo trajali. Sve je, prema riječima naših sugovornika, okončano prije nego što su se na porečkoj rivi otvorili štandovi te na nju spustili brojni turisti.