Nacionalni park Kruger

TRAGEDIJA U NACIONALNOM PARKU: Leopard usmrtio dvogodišnjeg dječačića, životinji presudili rendžeri

Portal Novilist.hr

FOTO/Public Domain Pictures

FOTO/Public Domain Pictures

Tim rendžera je leoparda usmrtio zbog izbjegavanja rizika od ponavljanja napada, izjavljuju iz parka, dodajući da je životinja možda napala jer je previše naviknuta na kontakt s ljudima.JUŽNA AFRIKA – Leopard je usmrtio dvogodišnjeg dječaka unutar ograđenog prostora za osoblje u Nacionalnom parku Kruger u Južnoj Africi, javlja Guardian.


Napad se dogodio u blizini turističkog kampa blizu južne granice parka, naziva Crocodile Bridge.


„Dijete je bilo staro tek trideset mjeseci. Liječnici su proglasili smrt u bolnici Shongwe nakon što su mališana u bolnicu hitno odveli njegovi roditelji“, stoji u izjavi parka od ovog četvrtka.
Leopard je napao dijete u srijedu popodne, nakon što je ušetao u prostor za osoblje koji je inače odvojen od ostatka parka električnom ogradom.


Tim rendžera je leoparda usmrtio zbog izbjegavanja rizika od ponavljanja napada, izjavljuju iz parka, dodajući da je životinja možda napala jer je previše naviknuta na kontakt s ljudima.


„U parkovima kao što je ovaj, predatori su u interakciji s turistima i osobljem, što vremenom rezultira da vrste poput leoparda naviknu na ljude i izgube vlastiti strah. To je promjena u prirodnom ponašanju koja može dovesti do nesretnih incidenata kao što je ovaj“, izjavljuju iz parka, a prenosi Guardian.


Iz parka kažu da su napadi opasnost s kojom se suočava osoblje i članovi obitelji koji žive i rade u parku, ali isti su vrlo rijetki.


„To je rizik s kojim živimo na dnevnoj bazi da bi pomogli očuvanju vrsta na dobrobit svih.“, kaže Fundisile Mketeni, direktor nacionalnih parkova Južne Afrike, dajući sućut obitelji nesretnog dječaka.