Dar-mar

Toyotom udario u dva auta, reklamni pano i prometno ogledalo pa “pomeo” i biciklistu

Šarlota Brnčić

Ilustracija Filip Brala/PIXSELL

Ilustracija Filip Brala/PIXSELL

U prometnoj nesreći teške tjelesne ozlijede zadobio je 55-godišnji biciklist.Pravi dar-mar na cesti uzrokovao je 24-godišnjak dok se vozio s Toyotom, zagrebačkih registarskih oznaka, sjevernom kolničkom trakom Samoborske ceste u smjeru zapada.


Dolaskom do kućnog broja 132. nije se kretao sredinom obilježene prometne trake već je prešao na južnu kolničku traku namijenjenu za kretanja vozila iz suprotnog smjera. Potom je, naletio na automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljala 53-godišnjakinja a koja je nakon naleta odbačena prema južnom kolniku te se nakon nekontroliranog kretanja zaustavila na nogostupu i sjevernoj kolničkoj traci.


Također, Toyota kojom je upravljao 24-godišnjak, nakon nekontroliranog kretanja u smjeru jugozapada, naletjela je na reklamni pano i prometno ogledao koje je odbačeno na parkirani automobil 80-godišnjakinje.
Nadalje, dok se i dalje nekontrolirano kretao, prednjim lijevim dijelom vozila naletio je na bicikl marke BT WIN kojim je upravljao 55-godišnjak te je nakon toga naletio i na parkirani automobil 80-godišnjakinje.


U prometnoj nesreći teške tjelesne ozlijede zadobio je 55-godišnji biciklist, a liječnička pomoć mu je pružena u Kliničkoj bolnici Sveti Duh.


Zbog izazivanja prometne nesreće protiv 24-godišnjeg vozača Toyote podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.