Vlasnica Pina ogorčena

Tko je proširio mučnu snimku ubojstva žene u Rijeci? ‘Video s nadzorne kamere presnimio je policijski službenik kao dokaz’

Šarlota Brnčić

Ilustracija Vedran Karuza / iStock

Ilustracija Vedran Karuza / iStock

"Poduzimamo mjere i radnje, a u cilju utvrđivanja kako je snimka dospjela u javnost", odgovorili su na naš upit u riječkoj policijiSnimka brutalnog ubojstva u kafiću Pin u riječkom Starom gradu brzo se nakon zločina munjevitom brzinom proširila, ne samo po Rijeci već i po čitavoj Hrvatskoj, ali i izvan nje.


Nametnulo se, dakako, pitanje, tko je i na koji način uspio doći do nje. Video koji kruži pokazuje, naime, snimku nadzornih kamera “iz druge ruke” – prikazuje mobitel kojeg netko drži u ruci i na kojem se u tim trenucima vidi zvjersko premlaćivanje.


Odgovor na to pitanje dala nam je zgrožena vlasnica Pina sa kojom smo razgovarali, a u kratkoj izjavi rekla nam je sljedeće:
– Želim se oglasiti zbog sporne snimke nadzornih kamera tragičnog događaja u caffe baru Pin. Snimku je presnimio policijski službenik na mjestu događaja, a kao dokaz u istrazi. Nisam upoznata sa time kome je i zašto snimka proslijeđena. Napominjem da je nisam snimala, a niti sudjelovala u objavi iste, rekla nam je vlasnica, vidljivo pogođena ne samo onime što se, nažalost, dogodilo u njezinom kafiću već i postupcima pojedinaca.


Glas u pozadini


Nepojmljivo joj je da je netko mogao zlorabiti svoj položaj, a da stvar bude još gora, neki su čak pomislili i da je za objavu snimke kriv netko iz kafića što uopće nije istina.


Ono što nam je danas kazala vlasnica Pina, ide u prilog informacijama koje smo prethodno dobili iz neslužbenih izvora bliskih istrazi. Te informacije su kazivale da je upravo jedan od policajaca svojim mobitelom snimao ono što su zabilježile nadzorne kamere kafića. Vidljivo je to i iz načina na koji je sve snimljeno, kao i zbog glasa koji se čuje u pozadini.


U tom smjeru su išli i komentari brojnih građana koji su čuli za nju ili snimku čak pogledali. O snimci su se mogla čuti razna mišljenja, a prednjači mišljenje mnogih kako je osoba koja stoji iza javnog objavljivanja tako okrutnog ubojstva krajnje neetična i za svaku osudu.


Odgovor PU primorsko-goranske


Posebice što su zvjerski napad na nedužnu ženu mogli praktički “na svakom koraku” pogledati maloljetnici i djeca. Mnogi od kojih, nažalost, i jesu, a zbog čega su nam se obratili i zabrinuti roditelji.


Policijskoj upravi primorsko-goranskoj smo, vezano za slučaj, poslali upit što su poduzeli u vezi otkrivanja osobe koja je proširila snimku. Primili smo kratki službeni odgovor.


“Nastavno na Vaš upit obavještavamo Vas da poduzimamo mjere i radnje, a u cilju utvrđivanja kako je snimka dospjela u javnost”, stoji u odgovoru.