PU PG

Tjedan u PGŽ-u: 75 prometnih nesreća. Neslavnom rekorderu izmjereno 2,78 promila

Šarlota Brnčić

Foto arhiva NL

Foto arhiva NL

Alkotestirano je 243 vozača, od kojih je kod njih 23 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 promila, a jedan je vozač imao koncentraciju do 0,50 promila.Na cestama Primorsko-goranske županije proteklog se tjedna dogodilo 75 prometnih nesreća, od kojih pet težeg karaktera.


U nesrećama je pet osoba teže, a četiri su lakše ozlijeđene. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 603.600 kuna. U nesrećama je sudjelovalo sedam stranih državljana, jedan pješak i šest alkoholiziranih vozača.


Alkotestirano je 243 vozača, od kojih je kod njih 23 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 promila, a jedan je vozač imao koncentraciju do 0,50 promila.
Najviše alkoholiziranih vozača je bilo u dobi iznad 35. godine života, njih 15, između 25. i 35. godina života ih je evidentirano osam, dok je jedan vozač u kategoriji između 18. i 25. godina životne dobi.


Najveća koncentracija alkohola od 2,78 promila izmjerena je 42-godišnjem vozaču na području Malinske na Krku. Policijski službenici zaustavili su ga u srijedu, oko 22.20 sati, dok je pri utjecaju alkohola upravljao Lancijom, riječkih registracijskih oznaka. Odmah je izdvojen iz prometa te je priveden u policijske prostorije. Po završetku postupanja, zbog počinjenog prekršaja protiv njega je podnijet optužni prijedlog nadležnom općinskom sudu.


Sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, predložena mu je novčana kazna od 10.000 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.