Mlad i lud

Tinejdžer u dva navrata ukrao tuđe automobile i vozio se s njima sve dok nije doživio prometne nesreće

Šarlota Brnčić

U jednom navratu je udario u metalni stup rasvjete, dva stabla, te oštetio kamenjar s cvijećem.Djelatnici Policijske postaje Slavonski Brod s Ispostavom Vrpolje dovršili su kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom u vezi počinjenih kaznenih djela krađe i neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari, te prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 19-godišnjak, dana 30./31. prosinca prošle godine, u Slavonskom Brodu, na Šetalištu braće Radića, sa parkirališta otuđio automobil (vlasništvo 48-godišnjakinje) sa kojim je tijekom noći prouzročio prometnu nesreću. Prilikom skretanja na kolni ulaz u Ulici Franje Kuhača, u Slavonskom Brodu, automobilom je udario u betonski rubni kamen kolnog ulaza, metalna vrata i ogradu dvorišta osnovne škole. Nakon toga se udaljio sa mjesta događaja, dok su policijski službenici automobil zatekli na mjestu prometne nesreće i nakon očevida vratili vlasnici.


Nadalje je utvrđeno da je osumnjičeni, dana 6./7. siječnja 2022. godine, tijekom noći, u Slavonskom Brodu, u Ulici Ivana Gundulića, otuđio drugi automobil, koji je 32-godišnja vlasnica ostavila otključanog i sa ključevima u kontakt bravi. Dana 7. siječnja, u 2.15 sati, osumnjičeni je sa otuđenim automobilom skrivio prometnu nesreću u Slavonskom Brodu, na raskrižju Ulice J. Rimca i N. Tavelića.
Ulaskom u raskrižje i prilikom skretanja zbog neprilagođene brzine je izgubio nadzor nad upravljačem automobila, sletio s kolnika, udario u metalni stup rasvjete, dva stabla, te je oštetio kamenjar s cvijećem. Nije bilo ozlijeđenih osoba.


Policijski službenici protiv 19-godišnjaka podnose kaznene i prekršajne prijave nadležnim tijelima.