PU PG

Tijekom vikenda na području PGŽ-a više od 150 prometnih prekršaja

Šarlota Brnčić

SNIMIO: VEDRAN KARUZA

SNIMIO: VEDRAN KARUZA

Najveća brzina i koncentracija alkohola zabilježeni su na području VrbovskogTijekom proteklog vikenda prometna policija je na području Primorsko-goranske županije pojačano nadzirala promet na cestama radi sprječavanja počinjenja prometnih prekršaja i smanjenja mogućnosti nastanka prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.


Sveukupno je zabilježeno 156 prometnih prekršaja: 20 prekoračenja brzine, devet vožnji pod utjecajem alkohola, 11 nekorištenja sigurnosnog pojasa, četiri korištenja mobitela u vožnji, pet prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, četiri upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, dva upravljanja za vrijeme zabrane te još 101 različiti prometni prekršaj.


Najveća brzina izmjerena je u petak oko 22.20 sati kod vijadukta Jablan gdje je posada policijskog presretača zaustavila vozilo slovenskih registracijskih oznaka, kojim je u smjeru Zagreba upravljao 32-godišnji talijanski državljanin.
Upravljao je vozilom brzinom od 175 km/h unatoč ograničenju brzine od 110 km/h te mu je zbog počinjenog prekršaja izrečena novčana kazna u iznosu od 2.000 kuna.


Najveća koncentracija alkohola od 2,19 promila također je izmjerena na području Vrbovskog, u noći na nedjelju i to 25-godišnjem vozaču koji je u smjeru Rijeke upravljao Renaultom, registracijskih oznaka Koprivnice. Zbog opasnosti da će nastaviti ugrožavati sigurnost prometa na cestama, priveden je i zadržan u službenim prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola.


Inače, od ukupno 40 alkotestiranih vozača, kod devet je utvrđena nedozvoljena koncentracija alokohola, a najviše ih je bilo u dobi između 41. i 50. godine života, njih četiri.


Tijekom vikenda na prometnicama PU primorsko-goranske dogodilo se 16 prometnih nesreća, u kojima su dvije osobe teško, a četiri su osobe lakše ozlijeđene.