PU primorsko-goranska

Tijekom srpnja evidentiran golemi broj prekršaja nekorištenja pojasa – njih čak 428 vozača i putnika

Šarlota Brnčić

Foto PU primorsko-goranska

Foto PU primorsko-goranska

Od tog broja 397 prekršaja se odnosi na vozače i to 303 osobnih te 94 teretnih vozila.Tijekom srpnja policijski službenici su u prometu među ostalim akcijama i pojačano nadzirali korištenje sigurnosnog pojasa u vožnji.


U tom razdoblju evidentirano je ukupno 428 prekršaja vozača i putnika koji u vožnji nisu koristili obvezni sigurnosni pojas.


Od tog broja 397 prekršaja se odnosi na vozače i to 303 osobnih vozila, 94 teretnih vozila, dok je u osobnim vozilima zatečeno 28, a u teretnim vozilima tri putnika. Ukupno je zatečeno pet putnika na stražnjim sjedalima koji nisu bili vezani sigurnosnim pojasom.
U mjesečnoj akciji kontrolirano je 1375 vozača, od kojih je 993 vozača osobnih vozila, 239 vozača teretnih vozila, 11 vozača autobusa te 132 vozača ostalih vozila.


Uz to je kontrolirano je 436 putnika u osobnim, 33 u teretnim vozilima, 18 putnika u autobusima te četiri putnika u ostalim vozilima.


Na prednjim sjedalima kontrolirano je 312 putnika, dok je na stražnjim sjedalima kontrolirano 123 putnika, od kojih je 30 djece.


S ciljem smanjenja broja stradalih i ozlijeđenih osoba te većeg stupnja sigurnosti u prometu, policija će i u idućim mjesecima provoditi ovakve ciljane preventivno-represivne aktivnosti.


Pozivaju i nadalje sve vozače i putnike na odgovorno ponašanje te obvezno korištenje sigurnosnog pojasa u vožnji vozilima koja u sjedalima imaju tvornički ugrađen sigurnosni pojas.