PU PG

Talijan priveden zbog prometne nesreće kraj Čabra, vozač u Crikvenici napuhao 2,7 promila

Vladimir Mrvoš

Ilusttracija / SERGEJ DRECHSLER

Ilusttracija / SERGEJ DRECHSLER

Talijanski vozač je priveden  u PP Čabar gdje je utvrđeno da je počinio kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu te je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku

RIJEKA –  Na području Čabra u subotu, 25. srpnja, zbog izazivanja prometne nesreće talijanski državljanin je predan pritvorskom nadzorniku.  Riječ je o 28-godišnjaku koji se oko 17.45 sati, upravljajući osobnim vozilom marke Mazda, talijanskih registarskih oznaka, iz Gerova u smjeru Crnog Luga, dolaskom u nepregledni zavoj kretao lijevom stranu kolnika, namijenjenoj za kretanje vozila iz suprotnog smjera. Stoga se izravno sudario s vozilom marke VW Golf, riječkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 38-godišnji hrvatski državljanin.
U nesreći je pritom teško ozlijeđen putnik u Mazdi, 26-godišnji državljanin Velike Britanije. Talijanski vozač je priveden  u PP Čabar gdje je utvrđeno da je počinio kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu te je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.
Na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske i prošlog je vikenda  evidentirano  ukupno 430 prometnih prekršaja. Od tog broja su evidentirana 76 prekršaja prekoračenja brzine, zatim 38 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa u vožnji,  28 prekršaja vozača zatečenih u vožnji pod utjecajem alkohola, 19 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, a  zabilježeno je i devet prekršaja vožnje s neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom te osam prekršaja vožnje  prije stjecanja prava na upravljanje.
Najveća brzina u vožnji evidentirana je u nedjelju, 26. srpnja u 13,20h na području Vrbovskog. Na autocesti A6, kod vijadukta Zečeve Drage, osobno vozilo marke VW Golf, gospićkih  registarskih oznaka, kretalo se u smjeru Rijeke brzinom 187 km/h na mjestu gdje je ograničenje brzine na 110 km/h.
U nadzoru su ukupno alkotestirana 184 vozača, od kojih je 28 bilo pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija od 2,71 promila izmjerena je 41-godišnjem hrvatskom državljaninu u Crikvenici.
Policija ga je u subotu, oko 22 sati, zatekla u ulici Kralja Tomislava gdje je upravljao vozilom marke Renault, riječkih registarskih oznaka. Zbog vožnje pod utjecajem alkohola, predložena mu je novčana sankcija od najmanje 10.000 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom B kategorije na rok od tri mjeseca. Istog dana je u središtu Crikvenice, oko 5 sati, 22-godišnjak pod utjecajem alkohola izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom. S koncentracijom od 1,74 promila upravljao je osobnim vozilom marke Ford, riječkih registarskih oznaka.