PU ličko-senjska

Talijan na A-1 ostao bez lovačke puške, laptopa, odjeće…

Marin Smolčić

Foto Davorin Visnjic/PIXSELL

Foto Davorin Visnjic/PIXSELLGOSPIĆ Prema zadnjim informacijama pristiglim iz Policijske uprave ličko-senjske, jučer je na odmorištu Zir, na autocesti A-1 kod Lovinca u smjeru Zagreba nepoznati lopov provalio u automobil talijanske registracijske oznake. Iz tovarnog sanduka ukrao je sve iole vrijedno: laptop, odjeću, obuću i rastavljenu lovačku pušku (za koju oštećeni posjeduje oružni list) u vlasništvu 54-godišnjeg talijanskog državljanina.


Ovih dana, u vremenu od 5. do 7. prosinca 2020. godine u šumskom predjelu mjesta Jezerane kod Brinja nepoznati majstor je sa šumskog traktora u vlasništvu Hrvatskih šuma sa sjedištem u Bariloviću demontirao i ukrao lance sa stražnjih kotača.


Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.
Iz Perušića gotovo svakodnevno stižu vijesti o stoci koja bezglavo tumara okolnim njivama čineći štete na usjevima. To i nije neka novost. Novost je da se ovakav nemar vlasnika stoke počeo tretirati kao narušavanje javnog reda i mira počinjeno držanjem životinja bez nadzora. Počinitelju, točnije vlasniku stoke naplaćena je novčana kazna.