Detalji stravičnog zločina

Svjedokinja ubojstva u centru Rijeke: Ženu je napao iz čista mira; uhvatio ju je za lice i vukao iza šanka. Svu ju je izgrebao – unakazio

Šarlota Brnčić

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA

Ona ima preko 70 godina, a on je mlađi i česti su gosti ovog kafića. On je cijelo vrijeme gledao u mene, a onda mi je konobar kada je to vidio rekao neka izađem van. I dobro je da sam izašla jer je ženu napao iz čista mira, ispričala je svjedokinjaStravičnom zločinu u centru grada na svoje oči svjedočila je 74-godišnja Vesna Vagner, koja inače stanuje kod Teatra Fenice ali voli doći u kafić Pin popiti piće.


I danas je u svoj omiljeni kafić došla oko 14 sati, a dok je ispijala piće niti u snu nije mogla zamisliti što će nakon nekog vremena uslijediti.


– Došli su skupa, a koliko sam vidjela prvo su popili kavu i čaj pa onda naručili još jedan čaj. U tom trenutku je više ljudi bilo u kafiću. I jučer su bili zajedno na istom mjestu. Ona ima preko 70 godina, a on je mlađi i česti su gosti ovog kafića. On je cijelo vrijeme gledao u mene, a onda mi je konobar kada je to vidio rekao neka izađem van. I dobro je da sam izašla jer je ženu napao iz čista mira. Skočio je na nju za šankom. Uhvatio ju je za lice i vukao iza šanka. Svu ju je izgrebao. Unakazio. Nepojmljivo mi je to što mi se događalo pred očima…tako iz čista mira. Kad se sjetim kako me prethodno fiksirao. Počela sam se tresti. Bilo me je strah. Kad je došla policija on je pobjegao i vidjela sam kako trči preko Koblerova trga. On vam inače na Korzu pjeva crkvene pjesme, a navodno se zove Romano. Kad vidim da se netko tuče mene to jako pogađa i počnem se odmah tresti; ja ovako nešto u životu nisam vidjela. Meni je žao konobara jer je krasan dečko, kazala nam je šokirana svjedokinja.
Brojni Riječani koji žive oko mjesta događaja u šoku su promatrali policijske trake i brojne djelatnike policije koji su pomno izuzimali tragove s mjesta zločina i sve fotografirali.


Riječanka koja živi u blizini izjavila nam je kako ovaj kafić uvijek radi nedjeljom te da je obično u smjeni do 15 sati konobar, a poslijepodne je u šihti konobarica.


-Ako mu se to odigralo pred očima sigurno ga je strašno pogodilo jer je tako nježna duša. Bojim se da će nakon ovoga napustiti posao. Bože, ne mogu vjerovati što se to u posljednje vrijeme događa u našem kvartu. Prije nekih dva mjeseca svega par stotina metara dalje pronašli su mrtvog mladića u parku. Radilo se o dečku od nekih 25 ili 26 godina koji je umro od droge. Još uvijek ne mogu doći k sebi jer sam ga vidjela mrtvog, a sada se dogodilo ovo, rekla nam je Riječanka koja živi u blizini i koja je htjela ostati anonimna.