Domagoj Kelava

Svećenik tek izašao iz pritvora jer je pijan tukao časnu, pa napao ženu: “Za sve si ti kriva!”

Portal Novi list

Foto ZL

Foto ZL

Mještani Sukošana tvrde da je ženu pokušao pregaziti osobnim automobilom.Svećenik iz Sukošana Domagoj Kelava (43) nastavio je s rabijatnim i nasilničkim ponašanjem. Netom nakon što je pušten iz desetodnevnog pritvora u Zadru, jer je u alkoholiziranom stanju fizički napao časnu sestru Anetu (70), dogodio se novi nasilni incident, pišu 24 sata.


U gluho doba noći vikao je na žensku osobu, pa je opet imao posla s policijom.


“Ti si me prijavila”


“Za sve si kriva ti i ti si me prijavila”, vikao je Kelava.
Sukošanski svećenik očito je smatrao da je žena uzrok njegovih problema. Mještani Sukošana tvrde da ju je pokušao pregaziti osobnim automobilom.


Intervenirala je policija.“Nakon što je jučer, 17. svibnja 2022. godine zadarska policija zaprimila saznanja o narušavanju javnog reda i mira u Sukošanu, tijekom dana provedeno je kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 43–godišnjakom”, objavila je zadarska policija koja nije navela svećenikov identitet.


Pojašnjavaju kako ga se sumnjiči da je jučer, oko 00.10 sati u Sukošanu u Ulici Hrvatskih branitelja prvo verbalno napao, a potom i fizički nasrnuo na oštećenu.


U Općoj bolnici Zadar oštećenoj je pružena liječnička pomoć te je utvrđeno kako je lakše ozlijeđena.


Zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, izazvanog naročito drskim i nepristojnim ponašanjem, osumnjičenik će danas uz Optužni prijedlog biti prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.


Pijan šakom na časnu


Sukošanski svećenik Domagoj Kelava nedavno je šakom u glavu udario časnu sestru koja ima 70 godina. Bio je pijan.Kako je objavljeno u optužnom prijedlogu, svećenik je u Sukošanu 26. travnja 2022. godine na ulici u vidno alkoholiziranom stanju napao časnu sestru psujući je riječima ‘Je*em ti mater’, a potom ju je fizički napao.


Udario ju je zatvorenom šakom u lice, nakon čega je časna sestra pala, a on je otišao u župni ured. Dobio je 10 dana zatvora.


Zadarska nadbiskupija objavila je da će protiv incidentnog svećenika provesti mjere te je oštro osudila njegove postupke, pišu 24 sata.


Nadbiskupija: Molimo oproštenje od žrtve


Danas su se oglasili iz Zadarske nadbiskupije.


“Zadarska nadbiskupija upoznata je s najnovijim događajem koji se, nažalost, zbio u ponedjeljak, 16. svibnja u župi Sukošan, gdje je don Domagoj Kelava sudjelovao u javnoj svađi i fizički napao mlađu žensku osobu.


Spomenutom svećeniku je nakon fizičkog napada na časnu sestru (26. travnja) oduzeta župnička služba, a po izlasku iz zatvora naloženo mu je da u najkraćem roku pripravi administrativnu primopredaju župe i pođe na liječenje.


Zadarska nadbiskupija izražava duboko žaljenje i ispriku prema žrtvi fizičkog napada kao i prema župljanima župe Sukošan.


Ujedno molimo oproštenje od same žrtve kao i od svih koji su ovim opetovanim sramotnim činom sablažnjeni i potreseni.


U duhu crkvenih propisa, don Domagoju je izdana zabrana vršenja svih čina vlasti upravljanja, propovijedanja i dijeljenja svetih sakramenata. Ponovljena mu je odredba da traži stručnu pomoć za liječenje.


Očekivano je ogorčenje javnosti na ovakav događaj koji predstavlja čin za svaku osudu, posebice što se radi o svećeniku koji ima biti uzor i primjer dobrog ponašanja.


Dok izričemo žaljenje i ispriku žrtvama nasilja, ovakve oblike postupanja najoštrije osuđujemo na svim razinama u javnom životu, institucionalnom, obiteljskom i uopće društvenom”, poručila je Zadarska nadbiskupija.


Općinski sud: Prepraćen je u zatvor


Oglasili su se s Općinskog suda u Zadru.


“Obavještavam Vas da je dana 18. svibnja 2022. Policijska uprava Zadarska podigla optužni prijedlog protiv D.K. (1979) zbog počinjenja prekršaja iz čl. 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te ga je istog dana dovela pred dežurnog suca Općinskog suda u Zadru.


Podnesenim optužnim prijedlogom D.K. se tereti da je dana 17. svibnja 2022. godine oko 00,10 sati u mjestu Sukošan, na ulici Hrvatskih branitelja, dakle na javnom mjestu dostupnom većem broju građana, narušio je javni red i mir na naročito drzak i nepristojan način na štetu A.S. (1979).


Kritične prigode prilikom povratka u župnu kuću vidio je susjedu koja se vraćala s posla, izašao iz vozila i zatrčao se prema njoj glasno vičući riječima: “zbog tebe sam završio u zatvoru pička ti materina“.


Pritom je mislio na događaj s časnom sestrom koji je zbio 26. travnja 2022. godine, da bi A.S. zatim uhvatio s obje ruke za vrat i počeo snažno stiskati.


A. se istrgnula, a D. ju je zatim odgurnuo uslijed čega je pala na tlo i zadobila laku tjelesnu povredu – površinsku ozljedu nožnog zgloba i stopala.


Sudac je nakon ispitivanja okrivljenika, zbog opasnosti od ponavljanja djela, odredio njegovo zadržavanje u maksimalnom zakonskom trajanju od petnaest dana, te je isti prepraćen u Zatvor u Zadru”, poručili su sa zadarskog suda.