Star 37 godina

Sve zbog mržnje prema masonima: Pronađen muškarac koji je samostojećom pepeljarom razbio pročelje Gabrićeve klinike

Hina

foto: Boris Scitar/PIXSELL

foto: Boris Scitar/PIXSELL

Navode da je automobilom došao do medicinske ustanove u Heinzelovoj ulici, maskirao se kapuljačom i zatim samostojećom metalnom pepeljarom pričvršćenom na metalni stalak koji je izvadio iz vozila došao do pročelja zgrade te više puta udario po staklenoj fasadi i na taj način ju razbio i probio.ZAGREB – Zagrebačka policija pronašla je muškarca (37) koji je početkom prošlog tjedna u noćnim satima razbio stakla na ulaznim vratima u Kliniku Svjetlost te ga prijavila da je to učinio potaknut mržnjom prema masonskoj udruzi vlasnika klinike Nikice Gabrića.


Policija je izvijestila da je uhićeni muškarac potaknut javno objavljenim informacijama o radu i članu udruge, stvorio negativni stav i mržnju prema toj udruzi i njenom članu te time motiviran, u ponedjeljak, 24. veljače oko 1,55 sati počinio kazneno djelo.


Navode da je automobilom došao do medicinske ustanove u Heinzelovoj ulici, maskirao se kapuljačom i zatim samostojećom metalnom pepeljarom pričvršćenom na metalni stalak koji je izvadio iz vozila došao do pročelja zgrade te više puta udario po staklenoj fasadi i na taj način ju razbio i probio.
Pepeljaru je potom odbacio ispred medicinske ustanove, sjeo u automobil i odvezao se, utvrdila je zagrebačka policija koja je protiv osumnjičenog podnijela posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.


Zbog sumnje da je tuđu stvar oštetio potaknut niskim pobudama osumnjičenik je predan pritvorskom nadzorniku, izvijestila je policija.


Nikica Gabrić našao se nedavno u središtu pozornosti nakon što je za iznudu prijavio glavnog urednika tjednika 7dnevno i portala dnevno.hr Marka Cigoja, njegovog zamjenika Vuka Radića i direktoricu Mariju Dekaniću, a koji su ga navodno ucjenjivali fotografijama masonske lože i njihove ceremonije koje su kasnije i objavljene.


Gabrić je tada rekao kako ne krije da je mason, odnosno veliki meštar Velikog Orijenta Hrvatske, a potom je i bivši glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić priznao da je član masonske lože zbog čega je podnio ostavku na tu dužnost.