Oprez u prometu

Sve više pijanih vozača na ličkim cestama

Marin Smolčić

Ilustracija / Snimio Damir ŠKORMLJ

Ilustracija / Snimio Damir ŠKORMLJRad terasa u kafićima vratio nam je već prvoga dana popuštanja epidemioloških mjera jednu staru pojavu: više alkoholiziranih vozača koji upravljaju vozilima. Iz Policijske uprave ličko-senjske  javljaju o više takvih slučajeva, ali izdvajaju tri najvažnija.


Prometni policajci su u Gospiću zaustavili 42-godišnjaka s područja Gospića koji je upravljao osobnim automobilom gospićke registracijske oznake pod utjecajem alkohola (1,95 g/kg), a također mu je koncem prošle godine isteklo važenje prometne dozvole, kao i polica osiguranja. 

U Gospiću je također zaustavljen 75-godišnjaka iz Otočca koji je upravljao osobnim automobilom gospićke registracijske oznake za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije. Također zbog alkoholnih problema.

Na području Otočca policajci su zaustavili 26-godišnjaka iz Otočca koji je upravljao osobnim automobilom zagrebačke registracijske oznake u alkoholiziranom stanju (1,04 g/kg). 


Broj alkoholiziranih vozača zatečenih za upravljačima vozila  svakako je mnogo veći, ali su iz PU ličko-senjske izdvojili tri slučaja. Kao opomenu drugima koji vole „zaviriti u čašicu“ neposredno prije vožnje.
 
Protiv njih će biti podneseni optužni prijedlozi nadležnom sudu.