Širenje zaraze

Sve učestalije kršenje mjera samoizolacije na području Ličko-senjske županije

Marin Smolčić

Snimio DAMIR ŠKOMRLJ

Snimio DAMIR ŠKOMRLJ

U prostorije Policijske postaje Novalja jučer je ušetao  49-godišnjak s prebivalištem u Njemačkoj pitajući za neke informacije vezane vezane uz samoizolaciju, za kojeg je utvrđeno da je  time zapravo prekršio izrečenu mjeru samoizolacije 


Čini se kako građani sve teže podnose mjere samoizolacije jer se svako malo događa da ih policija zatekne  pri kršenju te mjere. Tako iz Policijske uprave ličko-senjske jutros stiže vijest kako su u protekla 24 sata utvrdili da je pet osoba prekršilo mjeru samoizolacije koja im je izrečena radi sprječavanja širenja virusa Covid-19.

U prostorije Policijske postaje Novalja jučer je ušetao  49-godišnjak s prebivalištem u Njemačkoj pitajući za neke informacije vezane vezane uz samoizolaciju, za kojeg je utvrđeno da je  time zapravo prekršio izrečenu mjeru samoizolacije. Radi se turistu koji prema odredbama zbog zaraze korona virusom treba biti u samoizolaciji do 10. veljače 2021. godine.

Policijski službenici Policijske postaje Otočac su jučer prilikom provjere pridržavanja izrečenih mjera samoizolacije utvrdili da se 35-godišnjakinja i 46-godišnjakinja ne nalaze na adresama u Otočcu na kojima bi trebale boraviti. Uz to se 46-godišnjakinja i maloljetnik  ne nalaze na adresi u Križpolju.

Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, policija je svim osobama izdala prekršajne naloge.