PU ličko-senjska

Svako malo krađa drva, vraćaju se bombe i streljivo

Marin Smolčić

Ilustracija / Arhiva NL

Ilustracija / Arhiva NL

Još su u tijeku istražne radnje vezane uz ekocid počinjen na rubnim dijelovima Gospića, u smjeru naselja DivoseloIz Policijske uprave ličko-senjske učestalo stižu informacije o nedozvoljenoj sječi šume. Tako su službenici Policijske postaje Senj dovršili kriminalističko istraživanje nad 61-godišnjakom iz mjesta Volarice zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo krađe. Sumnjiči se da je u razdoblju od 1. listopada 2020. godine do 24. veljače 2021. godine u šumskom predjelu mjesta Krasno, posjekao i ukrao 19 stabala bukve. U pitanju je područje NP Sjeverni Velebit.


Protiv njega će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljena kaznena prijava.


Još su u tijeku istražne radnje vezane uz ekocid počinjen na rubnim dijelovima Gospića, u smjeru naselja Divoselo. Kako smo već javljali ondje su na desecima hektara površine sasvim ogoljele sječo pa na terenu nisu ostali niti grmovi. Glavni posrednik u toj nezakonitoj sječi je navodno jedan umirovljeni hrvatski branitelj iz Gospića koji je „sve sredio s vlasnicima šume“, a da pri tome s nikim nije niti kontaktirao. Prema riječima policijskih inspektora PP Gospić na tome se slučaju intenzivno radi.
Svakako dobra vijest vezana je uz dragovoljnu predaju streljiva i eksplozivnih sredstava. Tijekom vikenda je osoba s područja Otočca dragovoljno predala 642 komada raznog puščanog streljiva, dok je jedna gospođa s područja Gospića dragovoljno predala ručnu bombu M-75.


Navedeno streljivo i bombu je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.