Dan žalosti u Slavonsko-baranjskoj županiji

Svaki školski odmor provodile su skupa: Cijela županija tuguje za curicama koje su zajedno otišle i u smrt

P. N.

snimio Davor Javorović / PIXSELL

snimio Davor Javorović / PIXSELL

S mjesta tragedije autobus se okrenuo i vratio u Dalj, gdje su daljsku djecu dočekali uplakani mještani. Ovo selo od rata naovamo nije doživjelo takvu tragediju.Ponedjeljak 10. lipnja u Dalju će biti Dan žalosti. Selo erdutske općine tuguje za dvjema djevojčicama, koje su poginule jučer na odmaralištu Novska, na autocesti A3, kad ih je usmrtio kamion kojem su, prema tvrdi vozača, otkazale kočnice. Djevojčice su zajedno sa svojim razredom išle na izlet na more. Bile su najbolje prijateljice, prema tvrdnjama njihovih školskih drugara i drugarica – nerazdvojne. Zajedno su otišle i u smrt.


– Bile su tako sretne što idu na more. Strašno. Nevjerojatno da se to dogodi baš najboljim curama iz škole. Bile su nerazdvojne, svaki odmor provele bi skupa. Nezamisliva je tragedija da obje stradaju na putu za more. Još ne mogu prihvatiti da ih više nema, rekla je novinarima jedna od njihovih zajedničkih prijateljica.


Župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić izrazio je iskrenu sućut obiteljima poginulih djevojčica .
S mjesta tragedije autobus se okrenuo i vratio u Dalj, gdje su daljsku djecu dočekali uplakani mještani. Ovo selo od rata naovamo nije doživjelo takvu tragediju.