63-godišnjaku određen pritvor

Sutkinji poslao poruku da će od nje napraviti bolonjez, zaprijetio i da će nju, supruga te gradonačelnika postrojiti na rapskoj rivi i pobiti ih šmajserom

Šarlota Brnčić

Snimio S. DRECHSLER

Snimio S. DRECHSLER

Ovoga puta se sumnjiči da je prvu žrtvu svakodnevno uhodio i pokušavao s njime stupiti u neželjeni kontakt. Slao je sms poruke i nazivao ga putem mobitela, a potom se namjerio na njegovu suprugu, inače sutkinju, a koju je uhodio, pratio gdje god bi otišla i kojoj je poslao sms poruku da će od nje napraviti bolonjezJednomjesečni istražni zatvor određen je 63-godišnjem Rabljaninu Zoranu B. kojeg se sumnjiči za kaznena djela nametljivog ponašanja i prijetnji spram jedne žrtve te nametljivog ponašanja spram druge žrtve.


Prethodno je osumnjičeni Rabljanin ispitan u riječkom Općinskom državnom odvjetništvu gdje je u cijelosti negirao kaznena djela. On je već optužen za prijetnje, a ta je optužnica potvrđena rješenjem Općinskog suda u Rijeci.


Ovoga puta se sumnjiči da je prvu žrtvu svakodnevno uhodio i pokušavao s njime stupiti u neželjeni kontakt. Slao je sms poruke i nazivao ga putem mobitela, a potom se namjerio na njegovu suprugu, inače sutkinju, a koju je uhodio, pratio gdje god bi otišla i kojoj je poslao sms poruku da će od nje napraviti bolonjez.
Žrtvinoj supruzi je slao i poruke da će dobiti što je zaslužila, da više neće biti sudac, da će joj presuditi i da će nju, supruga te gradonačelnika postrojiti na gradsku rivu u Rabu i pobiti ih šmajserom.


Drugu žrtvu je unatrag dvadesetak dana provocirao, mahao mu i slao puse kad je autom prolazio pored njega. U dva navrata ga je pratio autom i govorio da će ga strpati u zatvor. Namjerio se i na njegova sina kojeg je nazivao na mobitel, govorio mu da će mu uništiti tvrtku, zvati financijsku i poreznu.