Šesterostruko ubojstvo

Susjedi pred kućom obitelji Tojagić pale svijeće: ‘Čuo sam pucnjeve, sve sam vidio’

Portal Novilist.hr

Fotografije Darko Jelinek

Fotografije Darko Jelinek

Vidio sam i pozvao policiju, odmah su stigli. On je već pobjegao, nije ga bilo, ispričao je Stjepan GrubinaSusjedi pred kućom obitelji Tojagić dan nakon nezapamćene tragedije ostavljaju svijeće. Igor Nađ prije nego što si je oduzeo život ustrijelio je Maju Tojagić, s kojom je imao dijete, ali i njenog 10-godišnjeg sina iz ranije veze, roditelje, sestru i sestrinog partnera.


Iz izvora bliskih istrazi doznaje se da je riječ o ocu Dragomiru Tojagiću, majci Filjki Tojagić, sestri Josipi Tojagić, Davoru Paušaku s kojim je Josipa bila u vezi te Majinom 10-godišnjem sinu iz bivše veze Paolu.


Ubojica je na životu ostavio jedino dijete koje je imao s Majom Toljagić i upravo je to, kako se doznaje, policiju dovelo do počinitelja.
Na vratima obiteljske kuće Tojagićevih okupljaju se susjedi. Jedan od njih, Stjepan Grubina, bio je svjedok masakra.


– Ja sam u pola deset zvao policiju. Sve sam vidio. Čuo sam pucnjeve, izašao sam van. Vidio sam i pozvao policiju, odmah su stigli. On je već pobjegao, nije ga bilo, ispričao je Stjepan Grubina za 24 sata.


Dodaje da policiajci nisu ispočetka htjeli prići bliže, jer nisu imali pancirke, a nisu znali što ih očekuje u kući u kojoj je počinjen masakr.


Dobro je poznavao obitelj, ubojicu Igora Nađa nešto manje. Stjepan Grubina potresen je, kao i ostali susjedi Tojagićevih. Mnogi su u šoku. Jedna susjeda morala je zvati hitnu pomoć koliko se uzrujala. 


Ubijeni Dragomir Tojagić imao je gostionicu kraj kuće. Svi koji su ga poznavali kažu da je bio dobričina.– Drago je imao tu pečenjaru i uvijek smo jedni drugima izlazili u susret. Tu smo rezali drva i pekli. Bio sam i u kući, tu smo popravljali puno stvari, kaže za 24 sata Milorad Mile Mrkić koji je poznavao obitelj koju je pobio Igor Nađ.


U nevjerici je zbog monstruoznog zločina.


– Ta obitelj je bila složna. Bilo je nekakvih trzavica, financijskih, ali živjeli su složno. Drago (djed) je vodio dijete u školu. Tko je mogao to napraviti. Ne može biti veća tragedija. Drago je bio kod mene prije sedam dana. Otad ga nisam vidio, ispričao je Mrkić.Prijateljica ubijene Maje Tojagić prisjeća se obitelji.


– Odrasli smo na kvartu. Ista smo generacija, ali starija sam godinu od ubijene djevojke. Dječak je bio prekrasno dijete, pekrasne oči. Mali je bio dobro uhranjen, dobro se držao. Ubojica je tu rijetko dolazio. U potpunom samo šoku, družili smo se, ali smo se s godinama razdvojile. Ali, ipak smo se viđale jer smo iz kvarta, ispričala je prijateljica ubijene djevojke za 24 sata.