Bianca Kolompar

Supruga ubojice misli da je svoju žrtvu upoznao tek nedavno: ‘Vidjela sam snimku, kao da je neki zloduh u njemu…’

P. N.

Foto Mateo Levak

Foto Mateo Levak

Majka ga je zlostavljala, tukla ga je jer je molio i postio i htio je biti svećenik, priča Bianca KolomparBianca Kolompar, supruga bezumnog ubojice žene u Rijeci Romana Brnade kaže kako ga je posljednji put kobnog dana vidjela ujutro.


“Sve je tog jutra bio u redu. Bio je na igralištu, rekao mi je da je trenirao i da nije pijan. Bio je u apartmanu pet minuta i onda je otišao pjevati. Rekao je da će donijeti ručak da ja mogu vježbati jer sam trebala imati koncert. Sve je bilo u najboljem redu. I onda mi u jednom trenu kuca policija, znala sam da to nije Roman. Nisu mi odmah ni rekli što se dogodilo”, kaže Bianca Kolompar za Index.


Navodi da joj je tog jutra djelovao jako umoran. Moguće je, kaže, da je popio, a “nije navikao na alkohol”.
U Rijeci su živjeli već godinu dana 2018. godine, a potom u Zagrebu. Vratili su se prije dva tjedna, jer su planirali otići na duže vrijeme iz Hrvatske. Plan je bio otići u SAD, gdje je ona željela nastaviti glazbenu karijeru.


Misli da je njen suprug ubijenu ženu upoznao u zadnja dva tjedna.


Pitamo je zna li tko je žena koju je njezin suprug zvjerski napao i ubio u kafiću.


“Nije mi je spominjao, ali su se očito znali. Mi smo živjeli 2018. godinu dana u Rijeci, ali mislim da je nije tada upoznao, nego u ovih dva tjedna. Nije mi ništa govorio o njoj. Rekao mi je samo da ga neki ljudi traže novac kad pjeva na ulici i na to se malo ljutio, ali to možda nema nikakve veze s ovime.  Nije mi rekao da ide s nekom gospođom na kavu. Možda je vidjela da mu je hladno pa je htjela da se ugrije, ne znam”, rekla je Kolompar.


Ne zna što ga je moglo nagnati na zločin.


“Bio je osjetljiv na mene, pa to s novcem, ali bio je darežljiv, ne vjerujem da je zbog toga. I na majku, ako mu se spomenulo majku. Majka ga je zlostavljala, tukla ga je jer je molio i postio i htio je biti svećenik, a ona mu nije dala. Još najviše mislim da je takvo nešto moglo biti, ako ga je nešto vratilo u to oko majke”, dodala je Kolompar.


Ne može objasniti Brnadino agresivno ponašanje na ispitivanju, misli da je i dalje u stanju neuračunljivosti.


“Vidjela sam tu snimku, kao da je neki zloduh u njemu. Može biti napadnut, zato i rade egzorcizam. Ja se bojim što će biti kada shvati što je učinio, mislim da će ga to slomiti. Mislim da ne treba nikoga osuđivati, a s druge strane, za ovo nema nikakvog opravdanja. Mislim da nema veće kazne nego ovo sad da je odvojen od obitelji. Bilo bi dobro da dobije neku terapiju, da sebi nešto ne napravi. Vidjela sam da je htio skočiti kroz prozor, ne znam je li htio pobjeći, ubiti se…”, kazuje Kolompar.


Ispričala je kako je Brnada prestao uzimati terapiju za bipolarni poremećaj prije dva mjeseca i kaže da je to napravio da ne plaća zdravstveno budući da su planirali ići u SAD.


“Molim vas, napišite da je meni stvarno jako žao. Vidjela sam da ima polubrata… Molim za njih, jako mi je teško”, rekla je Bianca Kolompar za Index.