Mučitelj životinja

Strava u Lici: Ostavio zatočene štence i majku da u agoniji umru od gladi i žeđi

Marin Smolčić

Ilustracija (ne prikazuje pse iz teksta) / Foto Pixsell

Ilustracija (ne prikazuje pse iz teksta) / Foto Pixsell

Nakon više dana bespomoćne agonije i cviljenja štenci i kuja su u vremenu od 1. do 21. srpnja 2020. godine svi uginuli od gladi i žeđiPrema podacima Policijske uprave ličko-senjske njihovi službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom iz Štikade zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo ubijanje ili mučenje životinja.


On se sumnjiči da je početkom lipnja 2020. godine u prizemlje svoje obiteljske kuće u Štikadi, zatvorio ženku psa starosti tri godine koja je nakon toga okotila četiri psića. Umjesto skrbi o zatočenim psima vlasnik nije vodio brigu o njima te im nije osigurao dovoljnu količinu hrane i vode.


Nakon više dana bespomoćne agonije i cviljenja štenci i kuja su u vremenu od 1. do 21. srpnja 2020. godine svi uginuli od gladi i žeđi.
Protiv njega će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljena kaznena prijava zbog mučenja životinja.


U srijedu, 22. srpnja 2020. godine na području sela Visuć, Općina Udbina, nepoznati počinitelj je povadio iz zemlje 300 željeznih stupića u vlasništvu 32-godišnjaka iz Udbine. Ujedno je oštetio žicu između tih stupića, koji su tamo bili postavljeni kako bi se ogradila zemlja za ispašu domaćih životinja.


Noću 22./23. srpnja 2020. godine u mjestu Prokike, nepoznati počinitelj provalio je u nenastanjenu obiteljsku kuću i dvije dvorišne zgrade u vlasništvu 67-godišnjakinje iz Rijeke, iz kojih nije ništa otuđio. Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.