Policija ga traži

Stariji muškarac u Osijeku pokušao namamiti djevojčicu u auto: ‘Dođi, imam bombone, odvest ću te mami’

P. N.Osječka policija zaprimila je dojavu o muškarcu “koji je pokušao slatkišima namamiti djevojčicu u svoj automobil”, dok se s dva prijatelja iz razreda vraćala kući. Riječ je o učenicima drugog razreda OŠ Tin Ujević u naselju Jug 2, piše Večernji list.


Uznemirujuću priču na Facebooku su objavili roditelji djece.


“Troje djece iz 2. razreda išlo je kućama danas oko 12.30 sati. U jednoj od uličica na potezu između škole i Divaltove ulice zaustavio se automobil. Čovjek u automobilu (sivi Opel), “stariji”, ćelav s kosom sa strane (opis jednog od dječaka), zaustavio se, djevojčici ponudio bombone i pozvao ju u auto. Ona je krenula, jedan od dječaka joj je rekao da to ne radi i zaustavio ju. Djevojčica nije ušla. Čovjek u automobilu još se neko vrijeme vozio polako uz njih. Tada je naišla baka jednog od dječaka, nakon čega se čovjek u automobilu udaljio – objavili su roditelji djece koja idu u istu školu, dodajući kako je sličan slučaj, navodno, već prijavljen prije nekoliko dana. Kako nam je ispričala i majka jednoga od dvojice spomenutih dječaka, muškarac je, po njihovoj priči, djevojčici rekao “Dođi, imam bombone i odvest ću te kući mami””, stoji u objavi.
Policija je, piše Večernji, sve shvatila vrlo ozbiljno jer je svo troje djece imalo istu priču.


– Potvrđujem da smo zaprimili dojavu po kojoj intezivno postupamo. I u ovim trenutcima, krim inspektori su na terenu – izjavio je sinoć Zoran Kon, glasnogovornik PU osječko-baranjske.