Podignuta optužnica

Stan pretvorio u arsenal: Poluatumatska puška, devet bombi, preko tisuću komada streljiva

Šarlota Brnčić

Ilustracija / Snimio Denis LOVROVIĆ

Ilustracija / Snimio Denis LOVROVIĆ

U stanu kojim se koristi u Splitu, u svrhu daljnje predaje trećim osobama uz novčanu naknadu, skrivao prepakirano u više PVC paketa različitih masa ukupno 1.243,06 grama kokaina...Podignuta je optužnica protiv 31-godišnjaka koji je u stanu imao pravi arsenal oružja, a tereti ga se i za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.


Optužnicom mu se stavlja na teret da je u stanu kojim se koristi, skrivao jednu poluautomatsku pušku vojnog porijekla, jedan trotilski metak od 200 grama vojnog porijekla, četiri ručne bombe M 75, dva komada ručnih bombi M 91, tri komada ručnih bombi M 93, 542 komada puščanog streljiva vojnog porijekla, te 1120 komada puščanog streljiva drugog kalibra također vojnog porijekla koji su sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja razvrstani kao oružje A kategorije koje građanima nije dozvoljeno pribavljati i držati u posjedu.


Također, i da je 10. rujna u stanu kojim se koristi u Splitu, u svrhu daljnje predaje trećim osobama uz novčanu naknadu, skrivao prepakirano u više PVC paketa različitih masa ukupno 1.243,06 grama kokaina.
Predloženo je i da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela