Nesreća

Srušio se avion Pipistrel u Puli, poginulo dvoje stranih državljana

Portal Novi list

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

Otkazani su svi letovi iz pulske zračne lukeDvije su osobe poginule u padu malog privatnog zrakoplova njemačke registracije u petak u 12,30 sati, prilikom njegovog polijetanja iz pulske Zračne luke, a kako se neslužbeno doznaje, radi se o stranim državljanima.


Zrakoplov s njemačkom registracijom


Zrakoplov je bio s njemačkom registracijom, pretpostavlja se da su stradali njemački državljani, navodno je riječ o muškarcu i ženi.


Prema Zračnoj luci upućene su brojne ekipe vatrogasaca i hitne pomoći te policije. Zračna luka je objavila kako su do daljnjeg svi letovi otkazani.


Zrakoplovni stručnjak: Tri su moguća uzroka nesreće
NOVO! 16:09 Zrakoplovni stručnjak i analitičar Alen Šćuric kaže kako u slučaju da je riječ o tehničkom kvaru to povlači velik broj pitanja i probleme za proizvođača koji bi u tom slučaju možda morao biti primoran prizemljiti cijelu flotu.


S druge strane, ne isključuje se niti mogućnost ljudske greške. Više o tome OVDJE.


Zrakoplovni stručnjak o padu aviona Pipstrel u Puli: Tri su moguća uzroka u ovom slučajuStižu predstavnici Agencije za istraživanje avionskih nesreća


NOVO! 15:51 Pulska Zračna luka do daljnjeg je zatvorena, službena postupanja su u tijeku, a očekuje se dolazak predstavnika Agencije za istraživanje zrakoplovnih nesreća, potvrdila je u petak, nakon zrakoplovne nesreće u kojoj su dvoje stranih državljana poginulo, direktorica Nina Vojnić Žagar.


“Ovo je prva zrakoplovna nesreća u Zračnoj luci Pula u kojoj su nažalost život izgubile dvije osobe. Radi se o stranim državljanima”, izjavila je novinarima direktorica Zračne luke nakon nesreće do koje je došlo prilikom polijetanja malog zrakoplova.


Oglasilo se Ministarstvo


NOVO! 15:24 O zrakoplovnoj nesreći u Puli oglasilo se i Ministarstvo mora, prometa i turizma.


“Slijedom informacije o zrakoplovnoj nesreći koja se dogodila danas u Zračnoj luci Pula, a u kojoj su život izgubile dvije osobe, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture ovim putem izražava duboko žaljenje i sućut zbog ovog nesretnog događaja.


Do nesreće je došlo, kako je i priopćila Zračna luka Pula, oko 12.30 sati prilikom polijetanja zrakoplova, manjeg tipa.


Prema informacijama s kojima raspolažemo, u tijeku su službena postupanja, a istragu o uzrocima ove nesreće provest će Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu, čiji su istražitelji na putu prema Puli”, priopćili su.


Miletić izrazio sućut poginulima


NOVO! 14:55 O teškoj nesreći kratko se oglasio istarski župan Boris Miletić.


“U Zračnoj luci Pula se danas dogodila strašna tragedija i ovim putem izražavam duboku sućut obiteljima poginulih stranih državljana”, stoji u kratkom priopćenju.Pao avion Pipistrel Virus


Kako javlja Večernji list, avion koji je pao bio je Pipstrel Virus. Radi se o dvosjedu, jednomotornom lakom zrakoplovu.


Prodaje se kao ultralaki ili laki sportski zrakoplov.


Radi se o zrakoplovu slovenskog proizvođača letjelica Pipistrel, a koji je svjetsku slavu stekao proizvodnjom ultra lakih zrakoplova i zrakoplova na električni pogon.


Oglasili se iz Zračne luke Pula


Oglasili su se iz Zračne luke Pula.


“Obavještavamo javnost da se danas nakon podneva u Zračnoj luci Pula dogodila nesreća prilikom polijetanja manjeg tipa zrakoplova, u kojoj su nažalost život izgubile dvije osobe, a radi se o stranim državljanima.


U tijeku su službena postupanja koja provode nadležne službe te ćemo javnost pravodobno izvijestiti o novim saznanjima čim nam nove informacije budu dostupne. Zračna luka Pula izražava duboku sućut zbog nesretnog događaja”, poručili su.