Nesreća u Srbiji

Autobus uletio na dječje igralište u Zemunu, ozlijeđeno petero djece i troje odraslih

Hina

Foto twitter

Foto twitter

Troje djece je prevezeno u Dječju kliniku Kliničkog centra, jedno u Zemunsku opću bolnicu a jedno se naknadno javilo liječnicima, doznaje Radio-televizija SrbijeNajmanje osam osoba, od kojih petero djece, ozlijeđeno je u petak u Zemunu kad je autobus javnog gradskog prijevoza uletio na dječje igralište, potvrdili su izvori u policiji i hitnoj službi.


Vozač autobusa privatnog prijevoznika izgubio je kontrolu i probio ogradu dječjeg igrališta rano poslije podne, a u nesreći je ozlijeđeno petero djece.


Troje ih je prevezeno u Dječju kliniku Kliničkog centra, jedno u Zemunsku opću bolnicu a jedno se naknadno javilo liječnicima, doznaje Radio-televizija Srbije.
Mediji izvješćuju da je ozlijeđeno više osoba, ali nitko od njih nije životno ugrožen.


Agenciji Tanjug potvrđeno je u MUP-u da je vozač autobusa uhićen.


Gradska uprava Beograda priopćila je da se privatno poduzeće kojem je povjeren javni gradski prijevoz putnika na liniji 45 mora “hitno izjasniti o nesreći”.


Resorne gradske vlasti potvrdile su da je riječ o autobusu privatnih prijevoznika koji čine konzorcij “Ariva” i “Unakop”.


Osim državnog poduzeća GSP Beograd koje uz autobuse koristi i tramvaje i trolejbuse, javni prijevoz u srbijanskoj prijestolnici obavlja i pet privatnih konzorcija, a povjerene su im 22 gradske i prigradske linije.