Pravomoćno

Splitski pomorac oslobođen optužbi da je ubio majku zbog nasljedstva. Svjedoci tvrde da je tada bio na drugom kraju grada

Hina

Ubojstvo Ane Vuković se dogodilo krajem siječnja 2010. kada je pronađena mrtva u kadi u stanu svoje sestre u Vinkovačkoj ulici u Splitu. Tamo je često odlazila kako bi prozračila nekretninu svoje sestre koja nije stanovala u SplituVrhovni sud Republike Hrvatske oslobodio je Damira Vukovića (55) za ubojstvo svoje majke Ane Vuković (74) koje se dogodilo prije deset godina u Splitu.


Kako prenose lokalni mediji, Vrhovni sud je potvrdio oslobađajuću presudu koju je u listopadu 2018. godine izreklo vijeće splitskog Županijskog suda, a time je presuda postala pravomoćna.


Sud je u dva navrata Vukoviću izricao petnaestogodišnju zatvorsku kaznu za ubojstvo majke, ali su te presude ukinute i vraćene na ponovno suđenje. Održalo se čak i treće suđenje čija oslobađajuća presuda nije mogla biti konzumirana već je ukinuta radi proceduralnih razloga.
Ubojstvo Ane Vuković se dogodilo krajem siječnja 2010. kada je pronađena mrtva u kadi u stanu svoje sestre u Vinkovačkoj ulici u Splitu. Tamo je često odlazila kako bi prozračila nekretninu svoje sestre koja nije stanovala u Splitu. Forenzičari su tada utvrdili kako je žena ubijena sa dva hica u grudi, a pretragom tijela još su utvrđena i dva udarca u glavu.


Policija, a kasnije i tužiteljstvo, motiv za ubojstvo Ane Vuković pronašli su u ugovoru o doživotnom uzdržavanju kojeg je ona potpisala sa sinom Damirom kojem je nakon njene smrti trebao pripasti stan. Tijekom suđenja svjedoci su potvrdili kako je Damir Vuković u vrijeme ubojstva bio na drugom kraju grada pa s obzirom na vremenski odmak nije mogao počiniti zločin i očistiti tragove.