Spašavanje kod Barilovića

SPAŠAVANJE MIGRANATA Policija i HGSS iz Mrežnice izvukli dvojicu muškaraca; pružena im je medicinska pomoć

Hina

Foto Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Foto Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Migranti su najavili da će od Hrvatske tražiti međunarodnu zaštitu, priopćila je danas karlovačka Policijska upravaKARLOVAC Policija je iz Mrežnice u utorak spasila dvojicu migranata kojima je pružena medicinska pomoć, a oni su najavili da će od Hrvatske tražiti međunarodnu zaštitu, priopćila je danas karlovačka Policijska uprava.


Nakon dojave građana da je u Mrežnici, u blizini Barilovića, jedan muškarac koji ne može izaći iz rijeke, policijski službenici, kako piše u priopćenju, žurno su upućeni u Mrežnicu, selo u općini Barilović, i u blizini rijeke pronašli su stranca koji je zamolio pomoć za prijatelja.


Naime, kako piše u priopćenju, rekao je policajcima da je rijeku prelazio s prijateljem koji je »zapeo na slapu«. U vodi je uočen i drugi muškarac, i to »na zahtjevnoj konfiguraciji terena« pa su za izvlačenje angažirani pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS).
Zajedničkim angažmanom policije i HGSS-a muškarac je spašen iz rijeke te je prenesen do vozila hitne medicinske pomoći, a obojica su zbog iscrpljenosti i pothlađenosti prevezana u zdravstvenu ustanovu.