Pedofil

Španjolac mami djecu u Istri u svoj auto: “Danas je bus otkazan, ja sam Uber vozač”

Portal Novi list

Foto Screenshot

Foto Screenshot

Policija intenzivno traga za njimIstarska policija identificirala je muškarca koji je školskoj djeci u Trvižu, na stajalištu školskog autobusa, na engleskom jeziku nudi prijevoz do kuće.


Pokrenuta potraga


Kako neslužbeno doznaje Glas Istre, radi se o španjolskom državljaninu koji je automobil talijanske registracije, koji se vidi na video snimkama koje se šire društvenim mrežama, iznajmio u Italiji.


Policija intenzivno traga za njim.
Muškarac je djeci govorio da je njihov školski autobus otkazan te da je on Uber vozač koji će ih odvesti kući.


– Danas je bus otkazan, ja sam Uber vozač, danas sam ja vaš autobus. Odvesti ću vas doma, kaže osoba s dugom bradom i kapom na snimci koju su snimila djeca.


Viđen i u Pazinu


Na drugoj snimci, snimljenoj iz školskog autobusa koji je ipak stigao vidi se ista osoba parkirana autobusnom stajalištu kako izvodi nekakve gegove.


Ista je osoba prekjučer zamijećena u Pazinu, na Šetalištu pazinske gimnazije, gdje je navodno također školskoj djeci nudio prijevoz.


Apel policije


– Policija je zaprimila obavijest da je jučer nepoznati muškarac pristupio djeci kod škole u okolici Pazina te ih je pozvao da pođu s njim. Policija utvrđuje okolnosti događaja, rekli su ranije iz Policijske uprave istarske.


Građanima su uputili apel.


– Pozivamo građane ako primijete muškarca, čije se fotografije i snimke dijele putem društvenih mreža, da o tome obavijeste policiju na broj 192 kako bi se s njim mogao obaviti razgovor na navedene okolnosti.


Također pozivamo roditelje da razgovaraju s djecom i da ih savjetuju da budu oprezni u komunikaciji s nepoznatim osobama, da ne vjeruju neznancima, ne primaju od njih darove niti s njima ikamo odlaze bez znanja roditelja, poručuju iz policije.