Prijavljen 63-godišnjak

Žar iz prevrnute bačve aktivirao požar u Lokvi Rogoznici – opožareno 120 hektara. Do sada utvrđena šteta iznosi oko 140 tisuća kuna

Šarlota Brnčić

Miroslav Lelas/PIXSELL

Miroslav Lelas/PIXSELL

Spaljivao otpad u improviziranoj bačvi, a da se nije uvjerio da je vatru do kraja ugasio. Prevrnuo je vjetar.Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 63-godišnjim muškarcem za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje je da ostvario obilježja kaznenog djela “Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom” priopćeno je iz PU splitsko-dalmatinske, a vezano uz veliki požar u Lokvi Rogoznici.


Navode kako je istraživanjem utvrđeno da je 63-godišnjak 10. siječnja u Lokvi Rogoznici, u improviziranoj metalnoj bačvi, spaljivao biljni otpad pri čemu se nije uvjerio da je u dovoljnoj mjeri vatru sa sigurnošću ugasio.


U večernjim satima uslijed udara vjetra došlo je do prevrtanja bačve, te je žar iz iste aktivirao požar. Opožareno je oko 120 hektara površine, a do sada utvrđena materijalna šteta iznosi oko 140.000 kuna.
Protiv 63-godišnjaka biti će podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je ostvario obilježja kaznenog djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom postupajući iz nehaja.