Živio pored leša

Šokantno otkriće kod Jastrebarskog: Sin tjednima skrivao smrt majke, pričao je da ju je unuk odvezao u Zagreb

P. N.

Foto ilustracija S. Drechsler

Foto ilustracija S. Drechsler

"Ne znam zašto to nikome nije prijavio. To nitko ne zna", rekla je nećakinja koja je pronašla tijeloŠokantno otkriće u mjestu kod Jastrebarskom – sin tjednima nije prijavio smrt svoje 85-godišnje majke, nego je nastavio živjeti pored njenog tijela.


Leš starice pronašla je 23. srpnja njena nećakinja.


“Ne razumijem kako susjedi nisu osjetili smrad? Da nitko prije nije reagirao”, rekla je za 24 sata šokirana žena, dok su u zagrebačkoj policiji potvrdili da pregledom tijela nisu utvrdili ozljede koje bi upućivale na eventualnu nasilnu smrt. Budući da je tijelo već bilo u visokom stupnju raspadanja, prevezli su ga na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu na obdukciju kako bi se utvrdili uzrok i točno vrijeme smrti. Neslužbeno, žena je preminula početkom srpnja.
Na mjestu događaja zatečen je i sin preminule, koji je prebačen u Psihijatrijsku bolnicu Jankomir.


“Ja sam dolazila k njoj kupati je, prati, presvlačiti, čistiti, donijeti katkad jesti… Nisam dolazila svaki dan jer imam i svoju obitelj te druge obveze. Imala sam dvije tragedije u obitelji u zadnjih dva tjedna, zbog čega nisam dolazila niti sam znala što se događa”, ispričala je nećakinja.


Kaže kako je sin preminule svima govorio da je hrani, a nekima ispričao i da ju je unuk odvezao u Zagreb. Susjedi je, pak, rekao kako “ona nigdje ne izlazi zbog vlastite sigurnosti”.


“Ne znam zašto to nikome nije prijavio. To nitko ne zna”, dodala je za 24 sata nećakinja.