Tragedija u Rijeci

Smrt u bujici u ulici Franje Račkog: Evo što je riječka policija do sada utvrdila

Vladimir Mrvoš

Na terenu su osim policijskih službenika bile raspoložive sve snage ostalih žurnih službiSinoć je Rijeku oko 19 sati zadesilo olujno nevrijeme te je uslijed velike količine kiše došlo do poplava i bujica vode koje su blokirale promet i poplavile više objekata.


Prilikom reguliranja prometa u središtu Rijeke, oko 21.10 sati  između ulice Franje Račkog i područja Školjića, policijski službenici su u bujici vode uočili tijelo osobe što se nalazilo ispod zaustavljenih osobnog vozila, a koje zbog siline vode se nije moglo kretati.


Pronađena muška osoba nije davala znakove života te je po pregledu liječnika HMP-a nakon proglašenja smrti tijelo osobe prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta u Rijeci gdje će se utvrditi identitet i točan uzrok smrti. Policija i dalje utvrđuje sve okolnosti ovog događaja.

Inače, sinoćnje obilno kišno nevrijeme je i poplavilo više objekata u središtu Rijeke, između kojih i šalter salu upravnih poslova u sjedištu Policijske uprave primorsko-goranske.


Poplavljene su i prostorije Rektorata Sveučilišta u Rijeci, zatim Prve riječke gimnazije, riječke Dječje kuće, nekoliko trgovina, ugostiteljskih objekata, ali i stanova na području Potoka te drugih ulica u središtu Rijeke.


Osim u Rijeci, neki poslovni objekti poput ljekarne i ugostiteljskih objekata su poplavom oštećeni i u Opatiji te u Lovranu, a i zatvorene su mnoge županijske i lokalne prometnice.


Na terenu su osim policijskih službenika bile raspoložive sve snage ostalih žurnih službi, odnosno vatrogasci, djelatnici civilne zaštite i hitne medicinske pomoći, kao i ostali kojima je nadležnost postupanja u ovakvim situacijama.