Disciplinski postupak

Smijenjen šef zadarske krim policije koji je pijan skrivio prometnu nesreću

Hina

foto Mateo Sardelin

foto Mateo Sardelin

U prometnoj nesreći koju je skrivio Mršić u srijedu ujutro u Bibinjama, lakše je ozlijeđena mlada vozačica.Načelnik Policijske uprave zadarske Anton Dražina u četvrtak je s dužnosti voditelja Službe kriminalističke policije smijenio Boru Mršića jer je u Bibinjama skrivio prometnu nesreću vozeći pod utjecajem alkohola.


Načelnik Policijske uprave zadarske, nakon obavljenog razgovora s predmetnim rukovoditeljem, podnio je prijedlog za premještaj na radno mjesto niže složenosti, izvijestila je glasnogovornica policije Ivana Grbin.


“Uvažavajući sve okolnosti događaja, rukovodeći policijski službenik Policijske uprave zadarske s današnjim danom prestaje obavljati poslove voditelja službe u Policijskoj upravi zadarskoj. Nakon okončanja postupka utvrđivanja disciplinske odgovornosti javnost će biti pravodobno obaviještena”, stoji u priopćenju.
U prometnoj nesreći koju je skrivio Mršić u srijedu ujutro u Bibinjama, lakše je ozlijeđena mlada vozačica.


Osim disciplinske odgovornosti, zbog izazivanja prometne nesreće s ozlijeđenom osobom, Mršić će biti i prekršajno sankcioniran, temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.