BESRAMNA OTIMAČINA

Službenica pljačkala pacijente u bolnici: Punih 7 godina naplaćivala je bolničku participaciju i sve stavljala sebi u džep

Šarlota Brnčić

Na taj način sebi je pribavila imovinsku korist u ukupnom iznosu od oko 78.500 kuna, od čega je za iznos od oko 54.600 kuna oštetila bolničku ustanovuPod sumnjom u zlouporabu položaja i ovlasti zagrebačka policija dovršila je krim istraživanje nad 49-godišnjakinjom.


Sumnja se da je obavljajući administrativne poslove bolničke ustanove iz Zagreba u razdoblju od 2010. godine do studenoga 2017. godine iskoristila i zlorabila svoj položaj i dane joj ovlasti temeljem ugovora o radu.


Naime, sumnja se da je, u obavljanju svojih poslova, naplaćivala bolničku participaciju izravno od pacijenata koji nisu imali dopunsko zdravstveno osiguranje, a nalazili su se na bolničkom liječenju. Iako je tako primljen novac, sukladno bolničkim propisima, bila dužna predati na bolničkoj blagajni u roku od 3 dana od njegovog zaprimanja, ona to nije učinila već ga je zadržala za sebe.
Na taj način sebi je pribavila imovinsku korist u ukupnom iznosu od oko 78.500 kuna, od čega je za iznos od oko 54.600 kuna oštetila bolničku ustanovu, dok je za iznos od oko 23.900 kuna oštetila pacijente.


Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičene je podnijeto posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.