OBIJESNA VOŽNJA

Slovenka u Omišlju vozila s 2,07 promila alkohola, pretjecala nepropisno i bez vozačke dozvole, pa propisno izvrijeđala policajce

Vladimir Mrvoš

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Tijekom spomenutog razdoblja alkotestirano je 178 vozača, a evidentirana je najveća koncentracija od 2,07 promila . Izmjerena je 12. srpnja, 41-godišnjoj slovenskoj državljanki u Omišlju na KrkuRIJEKA – Proteklog vikenda na prometnicama Primorsko-goranske županije policija je pojačano nadzirala promet u cilju sprječavanja prometnih nesreća te evidentirala ukupno 306 prometnih prekršaja.


Najveća brzina od 188 km/h evidentirana je u petak, 10. srpnja oko 10.30 sati na autocesti A6, kod vijadukta Osojnik.


Osobno vozilo marke Mercedes, virovitičkih registarskih oznaka, kretalo se u smjeru Zagreba spomenutom brzinom na mjestu gdje je ograničenje određeno na 110 km/h.
Tijekom spomenutog razdoblja alkotestirano je 178 vozača, a izdvajamo evidentiranu najveću koncentracija od 2,07 promila . Izmjerena je 12. srpnja, 41-godišnjoj slovenskoj državljanki u Omišlju na Krku. Policija ju je zatekla na DC 102 oko 19.20 sati gdje je upravljajući osobnim vozilom marke Nissan Juke, slovenskih registarskih oznaka, nepropisno pretjecala kolonu vozila.


Pritom je utvrđeno da osim toga što je bila pri utjecaju alkohola, kod sebe nije imala vozačku dozvolu, a prilikom postupanja je vrijeđala i omalovažavala policijske službenike. Privedena je u službene policijske prostorije te je po završetku postupanja prijavljena prekršajnom odjelu nadležnog općinskog suda u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.


U prekršajnom postupku, poradi počinjenih prekršaja sudac joj je odredio novčanu kaznu od 10.600 kuna te izrekao mjeru zabrane upravljanja vozilom na rok od tri mjeseca na području Republike Hrvatske.