Novi detalji

Slovakinja pronađena na Krku žena je osebujne biografije. Bila je udana za američkog producenta i izrađivala nakit korišten u brojnim filmovima

P. N.

Foto MUP

Foto MUP

Utvrđivanju identiteta je značajno pomogla Miriam Kelečić, Slovakinja udana u Hrvatskoj, koja s obitelji živi u ZagrebuČeka se još službena potvrda riječke policija da je žena pronađena kod Dobrinja na Krku prije devet dana 56-godišnja Slovakinja Daniela Danka Adamcova, što je vijest koja je tijekom prijepodneva objavljena u domaćim i europskim medijima.


Jutarnji list piše kako je Adamcova, koju još zovu i Danka, rođena u Strenčinu u Slovačkoj. Utvrđivanju identiteta je, prema njihovim informacijama pomogla Miriam Kelečić, Slovakinja udana u Hrvatskoj, koja s obitelji živi u Zagrebu.


“Jutros između 8.30 i 9.00 sati čula sam se i sa inspektorom iz PU primorsko-goranske. Zahvalio mi je na pomoći i suradnji jer sam ja prije tri dana vidjela informaciju o nepoznatoj ženi nađenoj na Krku i kad se spominjalo da bi se moglo raditi o Slovakinji kontaktirala sam slovačke novinare koji su raspolagali informacijom da bi se moglo raditi o Danieli Danki Adamcovoj. Oni su kontaktirali i policiju u Slovačkoj. Ja sam tu informaciju samoinicijativno proslijedila HGSS-u, oni policiji, a policija je potom mene kontaktirala”, rekla je Kelečić za Jutarnji.
List dalje piše kako se radi o ženi osebujne biografije, koja je s 19 godina otišla u SAD, gdje se udala za jednog filmskog producenta. Bavila se izradom nakita koji je bio dosta popularan i korišten u snimanju filmova, a nakon što se od njega razvela, krajem 2000-ih vratila se u Strenčin. Kupila je stan i živjela kao samac te registrirala tvrtku Dana Adamcova d.a. koja se također bavila izradom nakita. No, u međuvremenu je otišla u mirovinu.


Policija i dalje pokušava rekonstruirati kako je i s kim došla u Hrvatsku, te što se dogodilo na Krku.