Skupa zabava

S 2,7 promila BMW-om izazvao prometnu na Banderovu i pobjegao. Kazna gotovo 50.000 kuna

Šarlota Brnčić

Prošlog tjedna se dogodila 71 prometna nesreća, od kojih su četiri bile teže, a u nesrećama je pet osoba teže, a četiri lakše ozlijeđenoNajveća koncentracija alkohola od 2,78 promila proteklog je tjedna izmjerena 44-godišnjem vozaču BMW-a, a koji je tako pijan skrivio i prometnu nesreće.


Zbilo se to u subotu, oko 23.10 sati, kada je s BMW-om, crnogorskih registracijskih oznaka, uzrokovao prometnu nesreću na području Banderova udarivši u dva parkirana vozila te napustio mjesto događaja, a da nije dostavio osobne podatke i podatke o svom vozilu oštećenim vlasnicima vozila.


Djelatnici riječke Interventne jedinice policije zaustavili su ga na području Belvedera. Sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, predložena mu je novčana kazna od 48.300 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane korištenja strane vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od 12 mjeseci.
Prošlog tjedna se dogodila 71 prometna nesreća, od kojih su četiri bile teže, a u nesrećama je pet osoba teže, a četiri lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 420.050 kuna. U nesrećama je sudjelovalo pet stranih državljana, tri pješaka i 22 alkoholizirana vozača. Alkotestirano je 286 vozača, od kojih je kod njih 19 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 promila, jedan je vozač imao koncentraciju do 0,50 promila, dok je dvoje vozača odbilo alkotestiranje.


Najviše alkoholiziranih vozača je bilo u dobi iznad 35. godine života, njih 22, između 25. i 35. godina života ih je troje, kao i u kategoriji između 18. i 25. godina.