Velike štete

Sjeku se stabla i krade drvo sve u šesnaest, a kradljivcima interesantne i motorne pile

Šarlota Brnčić

Snimio Damir ŠKOMRLJ

Snimio Damir ŠKOMRLJ

Policiji je prijavljena krađa drva, počinjena prije par dana u šumi na području mjesta Stružec, grad Popovača, u kojoj je nepoznati počinitelj posjekao 8 stabala hrasta i jedno stablo graba, oštetivši nadležnu šumariju za oko 70.000 kunaZima tek treba stići, no kradljivci već danima, neumorno, rade na sječi stabala i krađi drva. U razdoblju od 17. do 22. studenoga, u šumi na području mjesta Kirin, općina Gvozd, nepoznati počinitelj je posjekao oko 100 do 150 stabala hrasta i jasena, od kojih je dio odvezao, a dio ostavio. Od oštećenog, koji štetu procjenjuje na oko 50.000 kuna, zaprimljena je kaznena prijava koja će biti dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.


Policiji je prijavljena i krađa drva, počinjena prije par dana u šumi na području mjesta Stružec, grad Popovača, u kojoj je nepoznati počinitelj posjekao 8 stabala hrasta i jedno stablo graba, oštetivši nadležnu šumariju za oko 70.000 kuna. Protiv počinitelja za kojim se traga, podnijeta je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku.


Na cijeni su i motorne pile, pa je tako policiji prijavljen slučaj krađe iz tovarnog prostora teretnog automobila, u Galdovačkoj ulici u Sisku, odakle su ukradene dvije motorne pile vlasništvo poduzeća iz Ivanić-Grada. Od odgovorne osobe koja štetu procjenjuje na oko 8.000 kuna zaprimljena je kaznena prijava, a za kradljivcem se traga.