Strah u naselju Rezine

Simonič o lovranskom slučaju: ‘Kako osoba sa psihičkim smetnjama može nabaviti eksploziv?!’

P. N.

Bojan Simonič / NL arhiva

Bojan Simonič / NL arhiva

Ispada da je bilo par eksplozivnih naprava posakrivano u druge predmete oko kuće, objasnio je SimoničNačelnik Općine Lovran Bojan Simonič komentirao je jučerašnji pronalazak nove eksplozivne naprave u lovranskom naselju Rezine, dva tjedna nakon što je na istom mjestu izgorio automobil.


 


– Ovdje je sustav zaista zakazao – sva sreća da nitko nedužan nije stradao – kako je moguće da osoba s očitim psihičkim smetnjama dobavlja detonatore i eksplozivne naprave?! Mislim da policija tu ima još puno posla, poručio je Simonič putem Facebooka.
 


– Kako ispada, pred desetak dana jedan stanovnik se raznio na jedrilici negdje na pola kanala između Cresa i Istre, ali imao je postavljen tajmer-upaljač na svojm autu u kojem je bila ubačena plinska boca i par kanistera benzina i koji se aktivirao negdje kad je i jedrilica letila u zrak. Susjedi su odmah uskočili, premjestili sve okolne aute i uspjeli sami malo obuzdati plamen tako da do dolaska vatrogasaca ta naprava nije eksplodirala. Policija je čuvala to mjesto cijelu noć, pretresli su stan, ali kako stvari stoje – ispada da je bilo par eksplozivnih naprava posakrivano u druge predmete oko kuće, objasnio je Simonič, kako javlja Pod Učkun.